Home VestiEkonomija Grad Beograd preuzima deo vlasništva nad Mostogradnjom, Lastom i Ikarbusom?

Grad Beograd preuzima deo vlasništva nad Mostogradnjom, Lastom i Ikarbusom?

by bifadmin

Grad Beograd bi, ako to izglasaju poslanici na sednici Skupštine grada koja je zakazana za četvrtak 29. jun 2017. godine, mogao da preuzme deo vlasništva nad Mostogradnjom, Lastom i Ikarbusom.

Kako prenosi Beoinfo, odbornici će odlučivati o konverziji potraživanja dospelih na dan 31. avgusta 2015, po osnovu neizmirenih izvornih i ustupljenih javnih prihoda Grada Beograda, u trajni ulog u kapitalu privrednog društva GP Mostogradnja a.d. iz Beograda.

Pored toga, odlučivaće i o konverziji potraživanja Grada Beograda po osnovu neizmirenih ustupljenih javnih prihoda u trajni ulog u kapitalu Saobraćajnog preduzeća Lasta a.d. na dan 30. novembra 2016, koja nisu obuhvaćena sporazumom o odlaganju plaćanja poreskog duga, sa pripadajućom kamatom do 31. decembra 2016. godine, ali i o konverziji potraživanja Grada Beograda po osnovu neizmirenih izvornih i ustupljenih javnih prihoda u trajni ulog Grada Beograda u kapitalu privrednog društva Fabrika autobusa i specijalnih vozila Ikarbus a.d. iz Beograda, stoji između ostalog u najavi sednice Skupštine grada.

Izvor: eKapija

Pročitajte i ovo...