Home VestiEkonomija Konsolidacija dolara je, barem za sada, počela

Konsolidacija dolara je, barem za sada, počela

by bifadmin

Fed je protekle nedelje ostao pri poruci sa namerom laganog pooštravanja finansijskih uslova i zanemarivanja značaja slabih podataka dok/ukoliko ne postanu previše istrajni da bi mogli da se ignorišu. Fed delimično mora da obrati pažnju na akcije tehnoloških kompanija iz SAD i nedostatak nestabilnosti i opšteg ublažavanja kreditnih marži koje su se razvile uprkos merama politike pooštravanja – sa tri skoka kamatnih stopa i tajnim smernicama – s kraja prošle godine.

Nedostatak pomirljivosti FED-a, nedavna neutralizacija politike procena Evropske centralne banke (čista promena u agresivan ton), iznenadne agresivne smernice Banke Kanade ove nedelje, i 5 prema 3 glasanje u Banci Engleske za zadržavanje nepromenjenih kamatnih stopa – sve to se dodaje u temu globalnih centralnih banaka koje se povlače iz politike prilagođavanja, analizira aktuelnu situaciju Džon Hardi, direktor sektora strategije na deviznom tržištu u Sakso Banci.

Sve ovo je konačno dovelo do male nestabilnosti na finansijskom tržištu jer je skok kod lidera američkih tehnoloških akcija konačno doveo do nestabilnosti a „keri trejderi“ hartijama tržišta u razvoju primili su udarac posle sastanka Fed. Ova tema bi mogla i da se nastavi, iako se rizična finansijska sredstva uglavnom agresivno odbijaju posle svakog neuspeha u poslednjih nekoliko meseci, tako da odluka još nije doneta.

Sledeća nedelja će biti mirna kada je reč o podacima iz SAD, dok se pregovori o Bregzitu pripremaju za početak i dok će francuski predsednik Makron učvrstiti svoju političku revoluciju obezbedivši ogromnu većinu u parlamentu posle drugog kruga francuskih parlamentarnih izbora ovog vikenda, kaže Hardi u svojoj analizi.

Pročitajte i ovo...