/ Vesti / Konsolidacija dolara je, barem za sada, počela
BiF Analize Čitajte B&F online

Konsolidacija dolara je, barem za sada, počela

Fed je protekle nedelje ostao pri poruci sa namerom laganog pooštravanja finansijskih uslova i zanemarivanja značaja slabih podataka dok/ukoliko ne postanu previše istrajni da bi mogli da se ignorišu. Fed delimično mora da obrati pažnju na akcije tehnoloških kompanija iz SAD i nedostatak nestabilnosti i opšteg ublažavanja kreditnih marži koje su se razvile uprkos merama politike pooštravanja – sa tri skoka kamatnih stopa i tajnim smernicama - s kraja prošle godine.

This post has already been read 758 times!

Fed je protekle nedelje ostao pri poruci sa namerom laganog pooštravanja finansijskih uslova i zanemarivanja značaja slabih podataka dok/ukoliko ne postanu previše istrajni da bi mogli da se ignorišu. Fed delimično mora da obrati pažnju na akcije tehnoloških kompanija iz SAD i nedostatak nestabilnosti i opšteg ublažavanja kreditnih marži koje su se razvile uprkos merama politike pooštravanja – sa tri skoka kamatnih stopa i tajnim smernicama – s kraja prošle godine.

Nedostatak pomirljivosti FED-a, nedavna neutralizacija politike procena Evropske centralne banke (čista promena u agresivan ton), iznenadne agresivne smernice Banke Kanade ove nedelje, i 5 prema 3 glasanje u Banci Engleske za zadržavanje nepromenjenih kamatnih stopa – sve to se dodaje u temu globalnih centralnih banaka koje se povlače iz politike prilagođavanja, analizira aktuelnu situaciju Džon Hardi, direktor sektora strategije na deviznom tržištu u Sakso Banci.

Sve ovo je konačno dovelo do male nestabilnosti na finansijskom tržištu jer je skok kod lidera američkih tehnoloških akcija konačno doveo do nestabilnosti a „keri trejderi“ hartijama tržišta u razvoju primili su udarac posle sastanka Fed. Ova tema bi mogla i da se nastavi, iako se rizična finansijska sredstva uglavnom agresivno odbijaju posle svakog neuspeha u poslednjih nekoliko meseci, tako da odluka još nije doneta.

Sledeća nedelja će biti mirna kada je reč o podacima iz SAD, dok se pregovori o Bregzitu pripremaju za početak i dok će francuski predsednik Makron učvrstiti svoju političku revoluciju obezbedivši ogromnu većinu u parlamentu posle drugog kruga francuskih parlamentarnih izbora ovog vikenda, kaže Hardi u svojoj analizi.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close