Home VestiPolitika i društvo Otvara se Startap centar na Ekonomskom fakultetu

Otvara se Startap centar na Ekonomskom fakultetu

by bifadmin

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu najavljeno je otvaranje Startap centra gde će studenti ovog fakulteta moći da naprave prve preduzetničke korake.

Kako je saopšteno, Startap centar će biti mesto gde će studenti, uz podršku mentora iz MVP Workshopa, moći da razvijaju svoje preduzetničke ideje i započnu poslovanje. U toku tromesečnog rada u Startap centru, izabrani timovi će raditi na validaciji svojih ideja i poboljšanju proizvoda ili usluge, kako bi spremni izašli na tržište sa svojom kompanijom.

Interesovanje mladih ljudi za preduzetništvo poraslo je u poslednjih nekoliko godina, a činjenice govore u prilog tome da će se startup kultura tek razvijati. U ovom trenutku IT sektor bi mogao da uposli 30.000 IT stručnjaka koji ne postoje, trenutna plata u proseku u Srbiji u ovoj delatnosti iznosi 1225 EUR, a direktne strane investicije za startupe u Srbiji u poslednjih godinu dana su iznosile čak 50 mil EUR, dodaje se.

Od 1. jula do 15. septembra trajaće prijave za timove koji žele da se priključe tromesečnom programu razvoja svojih biznis ideja. Učešće u programu Startap centra mogu se prijaviti i studenti sa drugih fakulteta, ali jedan član tima mora biti student Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. U svojim prijavama timovi će imati zadatak da dostave popunjen Business model canvas, odrede veličinu svog tržišta i pošalju biografije svih članova tima. Komisija predstavnika MVP Workshopa i fakulteta izabraće tri tima koji će od oktobra raditi sa mentorima na građenju svojih kompanija.

Kako se dodaje, radovi na adaptaciji i uređenju prostora za Startap centar, koji se nalazi na četvrtom spratu zgrade Ekonomskog fakulteta privode se kraju.

Izvor: eKapija

Pročitajte i ovo...