Home VestiEkonomija Prvi put u Srbiji mobilno plaćanje računa skeniranjem 2D bar koda

Prvi put u Srbiji mobilno plaćanje računa skeniranjem 2D bar koda

by bifadmin

Sberbank Srbija je prva banka u Srbiji koja je klijentima omogućila plaćanje računa putem mobilnih telefona skeniranjem 2D bar koda. Jedinstvena usluga na domaćem tržištu Scan2Pay, korisnicima omogućava da račune plaćaju jednostavnije i brže nego ikada ranije, uz maksimalnu preciznost unosa podataka.

Sberbank Srbija inicirala je uvođenje 2D bar kod standarda na srpskom tržištu i u saradnji sa svojim partnerima Mercator S i SBB, omogućila građanima da račune ovog kablovskog operatera plaćaju na prodajnim mestima u okviru mreže Mercator S. Za uvođenje pomenutog standarda odlučile su se i kompanije VIP mobile i Telekom Srbija koje takođe štampaju 2D bar kod na mesečnim računima čime svojim klijentima omogućavaju da mesečne obaveze izmiruju na lakši i jednostavniji način.

,,Izuzetno smo ponosni na činjenicu da smo prva banka u Srbiji koja je omogućila plaćanje računa skeniranjem 2D bar koda mobilnim telefonima. Ova usluga je još jedna potvrda da je Sberbank Srbija prepoznata po inovativnim i jednostavnim rešenjima koja štede vreme i novac“, izjavio je Miloš Nedeljković, direktor Odeljenja za digitalno bankarstvo i partnerstva u Sberbank Srbija.

Plaćanje putem Scan2Pay, skeniranjem 2D bar koda na računu pored toga što je značajno brže, omogućava potpunu preciznost unosa podataka budući da isključuje mogućnost greške prilikom prekucavanja naloga za plaćanje. Dovoljno je da korisnik odabere Scan2Pay način plaćanja, usmeri kameru telefona ka 2D bar kodu i skener će u momentu prepoznati i pročitati sadržaj, te ga upisati u uplatnicu. Sve što je na korisniku je da potvrdi uneto i autorizuje plaćanje.

Pročitajte i ovo...