Home VestiEkonomija Atlantic Grupa i belgijski Aminolabs sklopili strateško partnerstvo

Atlantic Grupa i belgijski Aminolabs sklopili strateško partnerstvo

by bifadmin

Atlantic Grupa dezinvestira proizvodne kapacitete i proizvodnju privatnih robnih marki iz poslovnog segmenta Sportske i aktivne prehrane belgijskoj kompaniji Aminolabs Group, uz zadržavanje branda Multipower.

U svrhu daljeg restrukturisanja i pojednostavljivanja poslovanja segmenta sportske i aktivne prehrane, te fokusa na sopstvene brendove, Atlantic Grupa je odlučila da proda fabrike u Nemačkoj (Bleckede) i Hrvatskoj (Nova Gradiška) i sa njima povezanu uslužnu proizvodnju za treće strane (private label) belgijskoj kompaniji Aminolabs Group. Vrednost transakcije iznosi oko 27 miliona evra, od čega isplata od 20,3 miliona evra sledi po potpisivanju ugovora, dok će ostatak biti isplaćen kroz naredne dve godine. Dovršetak transakcije očekuje se u poslednjem kvartalu ove godine. Atlantic Grupa u pogonu u Novoj Gradiški ostaje manjinski partner, a strateški brandovi Multipower, Champ i Multaben izdvojeni su u zasebnu poslovnu jedinicu i ostaju u 100 postotnom vlasništvu Atlantic Grupe.

Atlantic Grupa nastavlja da razvija Multipower brend približavajući ga premium segmentu, zadržavajući u svom okrilju marketing, prodaju i inovacije proizvodnog portfolija sportske prehrane. Ugovorna proizvodnja strateškog branda nastavlja se u saradnji s Aminolabsom, a novo partnerstvo otvara perspektivu rasta ukupnog poslovanja sa sportskom prehranom u Evropi.

Aminolabs Group je specijalista za razvoj i proizvodnju inovativnih koncepta u području dodataka ishrani te je dobavljač brojnim uglednim međunarodnim kompanijama koje se bave zdravom prehranom. Kompanija ima sedište u Hasseltu u Belgiji, i dva savremena proizvodna pogona koji imaju GMP (Good Manufacturing Practice) certifikat, smještena u Hasseltu i Zottegemu. Kompanija posluje u 36 zemalja širom sveta, a kupci su joj mnogi ugledni brendovi, online trgovine, maloprodajni i farmaceutski lanci.

Pročitajte i ovo...