Home VestiIT i nauka Ericsson pokreće mrežne servise za masovnu upotrebu IoT uređaja

Ericsson pokreće mrežne servise za masovnu upotrebu IoT uređaja

by bifadmin

Kako se primenjuju prve komercijalne Internet of Things (IoT) mreže, Ericsson dopunjuje svoju ponudu u okviru mobilnog IoT softvera i IoT Accelerator sa kompletnim skupom mrežnih usluga. Ove usluge omogućavaju pružaocima usluga da efikasno adresiraju primenu i rad velikog broja IoT uređaja koji se unose u LTE mreže.

„Očekujemo da će upotreba IoT uređaja nadmašiti mobilne telefone kao najveću kategoriju umreženih uređaja u skorijoj budućnosti (2018), i prema poslednjem Ericsson Mobility izveštaju, do 2022 očekuje se 18 milijardi umreženih IoT uređaja. Ovaj masovni napredak zahteva drugačiji pristup kada je reč o mrežnom planiranju, dizajnu, operacijama i mogućnostima nego što su to zahtevale tradicionalne širokopojasne mreže“, istakao je Peter Laurin, rukovodilac odeljenja za poslovno upravljanje uslugama.

Ericsson takođe uvodi nove funkcije kada je reč o IoT softveru, kao što je podrška za Voice over LTE (VoLTE) za Cat-M1. Ovo će omogućiti operatorima da istraže nove slučajeve korišćenja u kojima može biti pogodno za IoT uređaje da podržavaju govorne usluge, otvarajući mogućnosti za proširenje usluga u područja kao što su sigurnosni alarmni paneli, daljinski kompleti za prvu pomoć, nosivi materijali, digitalne brave, sigurnosna odeća i druge vrste aplikacija i usluga koje podržavaju IoT.

Dizajn mreže i optimizacija: Heterogene IoT mreže i slučajevi različite upotrebe sa različitim potrebama će zahtevati drugačiji pristup planiranju i dizajniranju mreža. Da bi to podržao, Ericsson uvodi procenu scenarija, modeliranje mreže, razvoj dizajna i razvojnu procenu za velike IoT mreže.

Da bi se rešila potreba prilagođenog pristupa upravljanju i funkcionisanju mreža operatora, Ericsson uvodi automatsko mašinsko učenje u svojim centrima za mrežne operacije (NOCs). Ovi alati će pomoći operatorima da upravljaju troškovima isporuke i preduzmu proaktivan pristup upravljanju događajima i incidentima.

Pročitajte i ovo...