Home Promo Euromoney proglasio Banca Intesa najboljom bankom u Srbiji

Euromoney proglasio Banca Intesa najboljom bankom u Srbiji

by bifadmin

Ugledni međunarodni finansijski magazin Euromoney dodelio je Banca Intesa nagradu „Najbolja banka u Srbiji“ u 2017. godini u u okviru svog tradicionalnog godišnjeg izbora „Nagrade za izvrsnost“.

Ovo renomirano priznanje ukazuje se na osnovu niza kvantitativnih i kvalitativnih parametara poslovanja, uključujući učešće u ukupnim plasmanima i depozitima, tržišnu kapitalizaciju, kvalitet aktive, kao i sposobnost prilagođavanja promenama u tržišnim uslovima i očekivanjima klijenata. Prema rečima uredništva, Banca Intesa se izdvojila ne samo u delu rasta ključnih pokazatelja uspešnosti poslovanja, već i u pogledu proaktivnog pristupa inovacijama kroz stalno unapređenje digitalnih platformi i uvođenje jedinstvenih proizvoda na tržište Srbije.

„U okruženju niskih kamatnih stopa, kompleksnih regulatornih zahteva i intenzivne konkurencije postigli smo izuzetne rezultate i potvrdili našu vodeću tržišnu poziciju, pružajući pritom dinamičnu podršku privredi i građanima. Veoma smo ponosni što je magazin Euromoney, sada već po peti put, u poslovanju Banca Intesa prepoznao standard za izvrsnost u bankarstvu“, izjavila je Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

Banca Intesa, članica međunarodne grupacije Intesa Sanpaolo, zauzima vodeće mesto na tržištu Srbije mereno glavnim parametrima uspešnosti bankarskog poslovanja – ukupnom aktivom, kapitalom, kreditima i depozitima klijenata. Banka posluje sa 1,43 miliona klijenata u segmentu fizičkih lica, preduzetnika, malih i srednjih preduzeća, velikih kompanija i lokalnih samouprava putem mreže od 165 ekspozitura strateški raspoređenih širom zemlje.

Euromoney „Nagrade za izvrsnost“ tradicionalno se dodeljuju već 26 godina finansijskim institucijama koje su u radu sa klijentima demonstrirale najviši nivo usluge, inovativnosti i ekspertize.

Pročitajte i ovo...