Home VestiEkonomija Samostalni sindikat FIAT-a prihvatio ponudu povećanja zarade od devet i po odsto

Samostalni sindikat FIAT-a prihvatio ponudu povećanja zarade od devet i po odsto

by bifadmin

Skupština Samostalnog sindikata zaposlenih u kragujevačkom Fijatu prihvatila je sinoć zvaničnu ponudu rukovodstva kompanije na zahteve štrajkača koji su bili u generalnom štrajku od 27. juna do 18. jula.

U Štrajkačkom odboru je potvrdjeno agenciji Beta da je od jutros počelo informisanje radnika prve smene o toku pregovora i Fijatovoj ponudi, kroz direktne razgovore sa sindikalcima i obaveštenja na oglasnim tablama.

Najavljeno je da će i druga smena biti informisana, pa će posle toga Štrajkački odbor krenuti za Beograd na nastavak pregovora sa Fijatom u Vladi Srbije.

Prema saznanjima agencije Beta kompanija je radnicima u Kragujevcu ponudila povećanje zarade od 9,5 odsto i to od avgusta tri odsto, a od 2018. godine 6,5 odsto.

Fijat je ponudio i plaćanje u duplom iznosu prevoza kada radnici rade van standarnog radnog vremena, kao i isplatu u avgustu polovine bonusa efikasnosti za 2016. godinu.

U ponudi je bilo i formiranje komisije u kojoj će biti predstavnici kompanije i radnika za utvrdjivanje na kojim to radnim mestima ima preopterećenih radnika.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...