Home VestiEkonomija U kompaniji Galenika ostaje najviše 900 radnika?

U kompaniji Galenika ostaje najviše 900 radnika?

by bifadmin

Budući vlasnik Galenike moraće da zadrži između 700 i 900 radnika, a svi koji se prijave za socijalni program dobiće 400 EUR po godini staža, otkrivaju za Blic u Ministarstvu privrede.

S obzirom na to da je u ovoj farmaceutskoj kući trenutno zaposleno 1.400 radnika, broj ljudi biće skoro prepolovljen. Kako su naveli u Ministarstvu, trenutno se razmatra minimalan broj radnika koje bi kupac morao da zadrži.

– U razgovorima sa investitorima, Ministarstvu je ukazano da je realan broj radnika neophodan za rad fabrike od 700 do 900. Broj zaposlenih koji bi uzeli socijalni program još nije poznat, ali Ministarstvo privrede je uputilo Galenici molbu za sprovođenje ankete koliko bi se radnika prijavilo. Predviđeno je da se u okviru programa radnicima ponudi 400 EUR po godini staža, od kojih bi 200 finansirala država, a preostali iznos bi isplatio kupac – objasnili su u Ministarstvu.

Nakon neuspešnog tendera za pronalazak strateškog partnera početkom godine, nedavno je objavljeno da će država do 1. septembra ponuditi većinski paket akcija u Galenici.

Izvor: eKapija, Blic

Pročitajte i ovo...