Home VestiEkonomija AHA Mura Prvi maj ponovo na prodaju, početna cena 200 miliona dinara

AHA Mura Prvi maj ponovo na prodaju, početna cena 200 miliona dinara

by bifadmin

Pirotska fabrika AHA Mura Prvi maj iz šestog pokušaja će probati da nađe kupca. Stečajni upravnik oglasio je novu prodaju ove kompanije, i to metodom javnom nadmetanja koje će biti održano 27. oktobra u Nišu.

Početna cena iznosi 200 miliona dinara, a zainteresovani ponuđači u obavezi su da uplate depozit u visini od 126,2 miliona.

Poslednji put, pirotska fabrika nuđena je na prodaju u aprilu ove godine, kada je jedinu ponudu dostavila Slobodna zona Pirot. Međutim, kako je ponuđena cena od 127 miliona dinara bila manja od 50% procenjene vrednosti imovine fabrike (631 milion dinara), Odbor poverilaca nije prihvatio ponudu.

Kako eKapija saznaje, pirotska Slobodna zona više nije zainteresovana za AHA Muru.

– Ponuda Slobodne zone Pirot bila je jedina od svih pet prethodnih pokušaja prodaje. I sada je cena veća u odnosu na onu koju smo mi ponudili. Nismo zadovoljni kako je stečajni postupak vođen i zato više nećemo učestvovati u postupku prodaje – kaže za naš portal Dragan Kostić, direktor pirotske Slobodne zone.

Kako je navedeno u novom oglasu, najvažniju nepokretnu imovinu stečajnog dužnika čine stara i nova upravna zgrada, zgrade tekstilne industrije – hale, magacini, modelarnica i klima komore, kao i sala za konferencije, dečje igralište, restoran, biblioteka, kompresorska i trafo stanice. Od pokretne imovine, na prodaju je oprema za tekstilnu industriju i zalihe sirovina, gotovih proizvoda, nedovršene proizvodnje i potraživanja.

Podsetimo, nekadašnji tekstilni gigant Prvi maj iz Pirota otišao je u stečaj 2015. godine. Nekada je imao blizu 7.000 radnika i oko 150 svojih prodavnica širom tadašnje Jugoslavije. Oblačili su nacionalne sportske selekcije, a njihova roba mogla je da se nađe i na rafovima prodavnica u Italiji, Nemačkoj i Rusiji.

Izvor: eKapija

Pročitajte i ovo...