Home VestiEkonomija Dan otvorenih vrata za vlasnike firmi koji žele da razgovaraju sa inspektorima

Dan otvorenih vrata za vlasnike firmi koji žele da razgovaraju sa inspektorima

by bifadmin

Vlasnici firmi imaće jedinstvenu priliku da u direktnom razgovoru sa inspektorima saznaju sve što ih interesuje u vezi sa novom ulogom inspekcija i svim novinama u radu koje je doneo Zakon o inspekcijskom nadzoru. Neformalni susret privrednika i predstavnika inspekcijskih službi pod nazivom „Dan otvorenih vrata sa inspektorima“ održaće se u sredu, 13. septembra 2017. godine od 11 do 15 časova u prostorijama Privredne komore Srbije (Terazije 23/1).

Susret organizuju Projekat za bolje uslove poslovanja Američke agencije za međunarodnu saradnju (USAID BEP) i Privredna komora Srbije (PKS) kako bi se privrednicima približile novine u oblasti inspekcijskog nadzora, te otklonile nejasnoće u vezi sa novom ulogom inspekcija, nadzorom nad primenom zakona i drugih propisa, savetodavnim posetama koje obavljaju, procenom rizika, korišćenjem kontrolnih lista, ovlašćenjima i dužnostima.

Na pitanja privrednika odogovaraće tržišni, poljoprivredni, građevinski i komunalni inspektori, inspektori rada i inspektori za zaštitu životne sredine, koji će takođe biti na raspolaganju da razjasne nedoumice i posavetuju privrednike i daju im preporuke za unapređenje njihovog poslovanja, te savete za efikasno otklanjanje eventualnih propusta u radu.

Nakon Beograda „Dani otvorenih vrata sa inspektorima” u biće organizovani i u Nišu i Novom Sadu tokom septembra i oktobra meseca.
USAID Projekat za bolje uslove poslovanja pokrenut je u januaru 2011. godine sa ciljem da podrži aktivnosti usmerene na regulatornu reformu, unapređenje poslovnog ambijenta i povećanje konkurentnosti privatnog sektora u Republici Srbiji.

Između ostalog, aktivnosti USAID BEP usmerene su i na podršku Vladi Republike Srbije na reformi inspekcijskog nadzora, a preporuke programa ugrađene su u novi zakon kojim je uređena ova oblast i unapređena koordinacija inspekcija, pojačana njihova preventivna uloga, povećana delotvornost inspekcijskog nadzora, te učinjen bitan korak ka smanjenju sive ekonomije i unapređenje uslova poslovanja u Srbiji.

Pročitajte i ovo...