Home VestiEkonomija Meljničenko demantuje da je zainteresovan za RTB Bor

Meljničenko demantuje da je zainteresovan za RTB Bor

by bifadmin

Firma „Eurazija edvajzori“ iz Londona koja kaže da zastupa ruskog magnata Andreja Meljničenka, sinoć je u saopštenju dostavljenom agenciji Beta demantovala da je Meljničenko zainteresovan za strateško partnerstvo sa Rudarsko-topioničarskim basenom (RTB) Bor.

Juče tokom dana objavljeno je da je ta ruska kompanija uradila rudarsko-geološki, tehnološko-metalurški i finansijski presek stanja u RTB-u, i dostavila pismo o namerama da je spremna za pregovore o strateškom partnerstvu. Beogradski mediji su objavili da su Rusi spremni da u početku invesiraju u RTB do 600 miliona dolara, da finansiraju otvaranje rudnika „Cerovo 2“ i „Cerovo primarno“, i da prošire rudnike „Veliki Krivelj“ kod Bora i „Južni revir“ u Majdanpeku.

Navedeno je bilo i da je ruska kompanija spremna da pregovara i o privatizaciji celog RTB-a.

Međutim, u e-mailu poslatom agenciji Beta, firma „Eurazija edvajzori“ traži „povlačenje neistinite vesti o g. Meljničenku“. „Mi smo tek sada saznali da postoji takva kompanija (RTB Bor)“, poručila je firma iz Londona, i dodala da „g. Meljničenko nema nikakvog interesa za tu imovinu, niti je povezan s bilo kakvim pregovorima“.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...