Home VestiPolitika i društvo Otvoren Rajićeva Shopping Center

Otvoren Rajićeva Shopping Center

by bifadmin

Rajićeva Shopping Center, prvi šoping centar u najpoznatijoj beogradskoj ulici – Knez Mihailovoj, otvorio je svoja vrata. Pojedini brendovi koji se od sada mogu naći u Rajićevoj – po prvi put došli su na srpsko tržište.

Ovaj šoping centar je investicija izraelske kompanije Ashtrom Group vredna 80 miliona evra, i u njegovih 15.300 kvadratnih metara prostora smestilo se više od 80 lokala i 450 podzemnih parking mesta.

Pored vodećih brendova kao što su Tommy Hilfiger, Scotch & Soda, Lindex, Springfield, Levis, Huawei, Timberland, Pandora, Esprit, Carpisa, Extreme Intimo, Nine West, Yamamay i mnogih drugih, neki brendovi pojavili su se po prvi put na našem tržištu u okviru Rajićeva Shopping Centra.

„Premijerno, sada možemo da prošetamo kroz radnje Calvin Klein Jeans, Armani Exchange, Go Active i Dormeo Home, dok će nas lepa iznenađenja dočekati i u multi-brend prodavnicama, kao što su Mia Maya (Moschino, Valentino Red, Emporio Armani…), Fashion & Friends (Guess, Lui Jo, Superdry…), Sportina (Hugo Boss, Polo Ralph Lauren, Morgan…) i Beosport (Quicksilver, O’Neill, The North Face…). Najpopularnije kocke, čuveni Lego, sada po prvi put u Srbiji ima svoju zvaničnu radnju Lego Shop u, zajedno sa odabranim restoranima poput Smokvice i kafeima sa najlepšim pogledom na grad”, rekao je Vladimir Vučković, menadžer za odnose sa zakupcima.

Urbanistički, kompleks je sagrađen od trajnih, prirodnih i industrijskih materijala uz korišćenje najsavremenijih tehnologija i istovremeno poštovanje istorijskog nasleđa lokacije, sa ciljem da sačuva tradiciju najrazvijenijeg trgovinskog centra grada i odgovori na sve moderne potrebe posetilaca. Arhitektonsko rešenje centra, koje iza sebe ima nagradu međunarodnog arhitektonskog konkursa, delo je akademika Milana Lojanice i profesora Arhitektonskog fakulteta u Beogradu Vladimira Lojanice, ali i višegodišnje saradnje sa svim nadležnim institucijama, dok su u izvođenju radova angažovani isključivo lokalni podizvođači.

„Pre početka radova sprovedene su dve faze arheološkog istraživanja u kojima je učestvovao Gradski zavod za zaštitu spomenika i Arheološki institut. Nađeni su ostaci iz 2-og, 4-og i 17-og veka koji su rekonstruisani, sačuvani i prezentirani. Ljubaznošću Narodnog muzeja u Beogradu, imamo izložene ostatke kamene arhitektonske plastike iz rimskog doba u zastakljenim basenima na ulazima u objekat, koji vraćaju građanima na uvid deo istorije tog mesta koji im pripada“ rekao je Vladimir Lojanica, arhitekta projekta.

Pročitajte i ovo...