/ Vesti / Grčka kaznila šest vrhunskih kozmetičkih firmi zbog dogovora o cenama
BiF Analize Čitajte B&F online

Grčka kaznila šest vrhunskih kozmetičkih firmi zbog dogovora o cenama

Grčka komisija za konkurenciju kaznila je šest kozmetičkih firmi, uključujući američku Este Loder i francuske firme Loreal (L'Oreal) i Kristijan Dior (Christian Dior), na kazne od ukupno oko 19 milina evra zbog dogovaranja o cenama.

This post has already been read 757 times!

Grčka komisija za konkurenciju kaznila je šest kozmetičkih firmi, uključujući američku Este Loder i francuske firme Loreal (L’Oreal) i Kristijan Dior (Christian Dior), na kazne od ukupno oko 19 milina evra zbog dogovaranja o cenama.

Grčka komisija je saopštila juče da je otkrila antikonurentske dogovore izmedju trgovaca na veliko luksuznih kozmetičkih proizvoda s namerom da se fiksiraju cene na malo.

Filijala kompanije Este Loder u Grčkoj osudjen je na kaznu 5,4 miliona evra, dok su ogranci Loreala i Kristijan Diora kažnjeni sa 2,6 miliona odnosno 1,8 miliona evra.

Kažnjeno je još tri grčke grupe Sarantis sa 1,9 miliona evra, Notos Com sa četiri miliona i Gerolymatos Cosmetics sa tri miliona evra.

U saopštenju prosledjenom agenciji Frans pres Loreal je danas reagovao na ovu odluku i negirao optužbe za ilegalnu konkurenciju.

“Loreal Grčka radi sa najvećim poštovanjem prema potrošačima i prema pravilima konkurencije”, navela je francuska kompanija i izrazila žaljenje što grčke vlasti nisu uvažili njene argumente.

Izvor: Beta

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close