Home Promo Humanitarno pešačenje od Beograda do Niša

Humanitarno pešačenje od Beograda do Niša

by bifadmin

Dvoje mladih ljudi, Tamara Klarić i Bogdan Stevanović, će uz podršku Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR, u ponedeljak 30. oktobra krenuti u humanitarnu šetnju od Beograda do Niša, kako bi obezbedili sredstva za završetak izgradnje dečjeg hemato-onkološkog odeljenja Klinike za dečje interne bolesti u Nišu.

U akciji, simbolično nazvanoj „Pruži korak!“, Tamara i Bogdan će prepešačiti 256.000 koraka uz poziv svim građanima i organizacijama da im pruže podršku u ovom važnom poduhvatu. Svako može podržati jedan korak puta slanjem SMS poruke na broj 1150 ili uplatom na račun NURDOR-a: 170-30010715000-82, poziv na broj: 12345, svrha uplate: Pruži korak. Cena jednog koraka/SMS-a je 100 dinara. Za završetak izgradnje novog odeljenja neophodno je prikupiti još 7 miliona dinara.

Svakog dana u Srbiji jedno dete oboli od raka. Svake nedelje jedno dete umre od ove bolesti. Pomozite nam da se izgradnjom novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu izborimo za bolje uslove i dostojanstveno lečenje dece u celom Južnom regionu Srbije. Ovo je pešačenje na koje kreću dvoje prijatelja, ali je putovanje i odredište zajedničko za sve nas. Ovo je priča za koju se vredi boriti.

Tamara i Bogdan će krenuti na pešačenje iz sedišta NURDOR-a u Čolak Antinoj 16 u Beogradu, a stajališta za odmor i spavanje su predviđena u sedam mesta u Srbiji: Ripanj (30.10.) – Mladenovac (31.10.) – Smedervska Palanka (01.11.) – Svilajnac (02.11.) – Jagodina (03.11.) – Pojate (04.11.) – Aleksinac (05.11.). Planirano je da na odredište – Dečju kliniku u Nišu stignu 6. novembra u popodnevnim časovima.

„Ovu priču smo osmislili potpuno uvereni da nijedan izazov nije toliko veliki naspram zajedničkog cilja koji smo postavili. Deca se u Srbiji sa najtežim bolestima bore hrabro i u tišini. Želimo da se za njihove borbe čuje i da iz tih borbi svi zajedno izađemo kao pobednici, tako što ćemo im pružiti podršku i omogućiti bolje uslove lečenja. Mi ćemo do Niša sigurno napraviti 256.000 koraka, a vas molimo da nam pomognete da ti koraci postanu sredstva za izgradnju dečijeg hemato-onkološkog odeljenja klinike u Nišu“, poručuju Tamara i Bogdan

Pročitajte i ovo...