Home Promo Filip Moris pokreće novi ciklus podrške inovativnim preduzećima u Srbiji

Filip Moris pokreće novi ciklus podrške inovativnim preduzećima u Srbiji

by bifadmin

Konkurs za novi, deveti po redu, ciklus nacionalnog programa Pokreni se za posao, koji sprovodi kompanija Filip Moris u saradnji sa organizacijom ENECA biće otvoren od 07. decembra i trajaće do 15. marta naredne godine. Program će se ove godine posebno fokusirati na podršku inovativnim preduzetničkim idejama, kojima nisu dostupni krediti komercijalnih banaka.

Program “Pokreni se za posao” pokrenut je 2009. godine sa ciljem da podstakne zapošljavanje kroz razvoj i unapređivanje malih preduzeća. Osnovu programa pored donacije u vidu opreme neophodne za usavršavanje delatnosti u iznosu do 10.000 dolara, čine i poslovne obuke i savetodavna pomoć.

Jelena Preradović Stevanović, iz kompanije Filip Moris, istakla je da program “Pokreni se za posao” već osam godina uspešno funkcioniše i da je zahvaljujući njemu pokrenuto više od 700 malih biznisa. “Ove godine podržaćemo male biznise koji žele da se razvijaju i promovišu inovacije i savremene modele poslovanja u svom okruženju. Više od 2.000 ljudi je zaposleno u preduzećima koja su do sada dobila podršku programa “Pokreni se za posao” i to je činjenica na koju smo veoma ponosni”, navela je Preradović.

„Pokreni se za posao“ jedan je od prvih i najznačajnijih programa koji promovišu preduzetništvo u Srbiji, a program je 2015. godine proglašen za nacionalnog pobednika u kategoriji investiranja u preduzetničke veštine od strane Evropske unije i Ministarstva privrede.

Konkurs za deveti ciklus programa “Pokreni se za posao” otvoren je do 15. marta 2018. godine.

Pročitajte i ovo...