Home VestiEkonomija Nelt i Dachser sarađuju na tržištu zapadnog Balkana

Nelt i Dachser sarađuju na tržištu zapadnog Balkana

by bifadmin

Kompanija Nelt, regionalni lider u oblasti distribucije, logistike i trade marketinga, ostvarila je saradnju sa jednim od globalnih lidera specijalizovanih za logistiku hrane, nemačkom kompanijom Dachser. Zahvaljujući ovoj saradnji omogućena je nedeljna isporuka komadnih pošiljki prehrambenih proizvoda iz cele Evrope u Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu preko Nelt logističkih i distributivnih kanala.

Kompanija Nelt je ove godine postala članica Evropske mreže za distribuciju prehrambenih proizvoda (The European Food Network) na čijem je čelu kompanija Dachser. Mreža pokriva 34 zemlje EU i raspolaže sa oko 1,74 miliona kvadratnih metara prostora za skladištenje hrane i oko 10.500 kamiona hladnjača.

“Ulaskom kompanije Nelt u sastav Evropske mreže za distribuciju prehrambenih proizvoda je veoma značajan korak za nas kao kompaniju i u duhu je naše strategije stalnog rasta i razvoja. Kontinuiran i direktan transport prehrambenih proizvoda po najvišim standardima će uticati na razvoj i kvalitet tržišta zapadnog Balkana. Koristi našeg servisa su sigurnost isporuke, ekonomičnost i jednostavna komunikacija prilikom praćenja pošiljki. U sledećoj fazi je planiran i servis izvoza ka tržistu EU.” izjavio je Ivan Milićević, Nelt LSP menadžer operacija i razvoja.

“Ekspertiza i snažno prisustvo na lokalnom tržištu naših partnera je od ključnog značaja za održivost mreže, a NELT ispunjava sve uslove i vidimo ga kao ključnu figuru za region Balkana”, izjavila je Hajdi Mathaus, direktor razvoja Evropske mreže u kompaniji Dachser.

Pročitajte i ovo...