Home VestiEkonomija Sindikat Goše sprema proteste ako im stečajni upravnik podeli otkaze

Sindikat Goše sprema proteste ako im stečajni upravnik podeli otkaze

by bifadmin

Radnici fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke se nadaju da će fabrika biti u radnom stečaju, a organizovaće proteste ako im stečajni upravnik podeli otkaze, kazao je agenciji Beta predsednik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) u Goši Milan Vujičić.

Stečaj Goše je juče otvoren, a po rečima Vujičića, stečajni upravnik još nije došao u fabriku.

Stečajni postupak Goše pokrenula je beogradska firma AA Kapital konsalting 2017 zbog potraživanja 400.000 evra.

Za stečajnog upravnika tog preduzeća iz Smederevske Palanke imenovan je Aca Micić iz Žagubice, a prvo poverilačko ročište je zakazano za 27. decembar.

„Čekamo da nam stečajni upravnik saopšti kakav mu je plan. Nadamo se da će odluka biti da radnici nastave da rade, kako bi se obezbedili prihodi da im se isplate zaostale zarade. Ne verujemo da će i u tom slučaju svih oko 330 radnika ostati na svojim radnim mestima iako imamo ugovorene poslove u zemlji i inostanstvu„, kazao je Vujičić.

Ako stečajni upravnik objavi da će na fabriku biti stavljen katanac, po rečima Vujičića radnici će organizovati proteste i u Beogradu, jer lokalna samouprava i Vlada Srbije, kako je rekao, nisu štitili radnike u vreme kad je vlasnik fabrike kršio zakone i radnicima nije isplaćivao zarade i uplaćivao doprinose.

Pročitajte i ovo...