Home VestiIT i nauka Brz i pouzdan rad sistema uz NetApp A200 rešenje

Brz i pouzdan rad sistema uz NetApp A200 rešenje

by bifadmin

NetApp A200 AllFlash unificirani (NAS+SAN) uređaj najnovije generacije kreiran je da uz 24 SSD diska isporuči više od 100.000 IOPS-a uz kašnjenje manje od jedne milisekunde, a na domaćem tržištu nalazi se u ponudi COMING-a.

Uređaj se koristi za konsolidaciju i virtuelizaciju, za rad enterprise aplikacija (Oracle, Microsoft SQL, VDI i SAP), za poslovnu analitiku i BIG DATA.

Kompaktnog je dizajna od 2U u kome su smeštena redundantna napajanja, redundantni kontroleri, kao i slotovi za 24x 2,5-inch SSD diska različitih kapaciteta (960GB, 3,84TB, 7,6TB), bez ikakvih dodatnih proširenja polica, sa interno popunjenim prostorom, može se upravljati sa više od 200TB raw produkcijskih podataka (24×7,6TB).

Kako bi se postigla što bolja komunikacija sa Data Center svičevima i serverima (hostovima), ovaj uređaj je opremljen sa UTA portovima druge generacije (UTA2) koji se prema želji i potrebi kupaca/korisnika mogu koristiti i kao 16Gbps Fibre Channel ili 10Gbps Eth komunikacijski portovi. Moguća je i njihova kombinacija, tj. korišćenje kako FibreChannel-a, tako i 10Gbps iSCSI portova.

U cilju proširenja kapaciteta dodatnim policama, kod A200 je moguće proširenje do 144 SSD diska po HA paru, tj. do ukupnih 576 SSD diska u konfiguraciji do maksimalnih 8 nodova povezanih u klaster.

Više informacija o NetApp A200 uređaju, mogućnostima koje nudi i kombinacijama u kojima se može nabaviti moguće je pronaći na ovoj adresi.

Pročitajte i ovo...