Home VestiEkonomija Henkel će investirati 25 miliona evra u 2018. godini

Henkel će investirati 25 miliona evra u 2018. godini

by bifadmin

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Kruševcu, kompanija Henkel Srbija proslavila je 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji. Tom prilikom, gospodin Dušan Antonijević, direktor fabrike u Kruševcu i gospodin Igor Erić, direktor logistike, osvrnuli su se na proteklih 15 godina uspešnog poslovnog razvoja i naglasili značaj novih projekata.

Antonijević je tada izjavio da „fabrika Henkel u Kruševcu proizvodi svetski poznate brendove deterdženata i kućne hemije, ali i veoma važne i popularne domaće brendove kao što su Merix i Mer. Privatizacija Merime se i dalje smatra jednom od najuspešnijih privatizacija u Srbiji, a kompanija je realizovala brojne projekte modernizacije i unapređenja proizvodne tehnologije investiranjem više od 200 miliona evra u poslednjih 15 godina. Prateći našu strategiju održivosti, kontinuirano smanjujemo ekološki otisak na životnu sredinu. Veliko mi je zadovoljstvo što ćemo u 2018. godini investirati 25 miliona evra u proširenje kapaciteta i izaći na tržište sa novom proizvodnom tehnologijom.”.

Igor Erić, direktor logistike, govorio je o izvrsnoj podršci koju logistika pruža shodno povećanom obimu proizvodnje i proširenju poslovanja. “Tokom proteklih godina, naše poslovanje se kontinuirano razvijalo. Danas izvozimo naše brendove iz fabrike u Kruševcu u više od 35 zemalja širom sveta. Treća faza proširenja skladišta je gotova, od januara 2018. počinje sa radom potpuno modernizovano skladište, koje će se prostirati na 20.000 m2 i imaće 15 rampi za kamione,“ rekao je gospodin Igor Erić.

Pročitajte i ovo...