Home VestiIT i nauka Saradnja Addiko Grupe i kompanije Microsoft za napredno korisničko iskustvo

Saradnja Addiko Grupe i kompanije Microsoft za napredno korisničko iskustvo

by bifadmin

Addiko Grupa i kompanija Microsoft dogovorili su saradnju na planu unapređenja korisničkog iskustva klijenata banke kroz implementaciju Microsoft tehnološkog rešenja – Dynamics 365.

Ova banka će tokom 2018. godine, na svim tržištima na kojima posluje, implementirati moderna rešenja kompanije Microsoft, ali i nastaviti dalje proces digitalne transformacije, fokusirajući se na unapređenje korisničkog iskustva svojih klijenata.

Na osnovu iskustva sa klijentima i istraživanja kompanije Microsoft, Addiko banka će kroz jačanje unutrašnjih sistema i unapređenja procesa poslovanja dobiti bolji uvid u potrebe klijenata i na taj način jednostavnije identifikovati njihove želje i pružiti im još bolju uslugu. Ključna uloga u tom procesu je integracija svih bankarskih sistema, pri čemu će svi učesnici u procesu poslovanja raspolagati istim informacijama, počevši od onih u poslovnim prostorijama, korisničkoj službi, kao i u obradi i odobravanju kredita, što će omogućiti kvalitetnije praćenje klijenata u realnom vremenu.

„Upotreba cloud usluga kompanije Microsoft na finansijskom tržištu u stalnom je porastu. Nadograđene platforme Azure, Office365 i Dynamics 365 omogućavaju funkcionalnu integraciju CRM i ERP platformi i na taj način pružaju značajno povećanje produktivnosti, korišćenje naprednije analitike, kao i optimizaciju procesa uz značajno poboljšanje korisničkog iskustva. Nova digitalna platforma omogućava Addiko banci da ode korak napred u poslovanju i digitalnoj transformaciji kroz pružanje još boljih usluga i korisničkog iskustva, koje za cilj imaju postavljanje korisnika u sam vrh digitalne transformacije“, rekao je Ivan Vidaković, direktor za Digitalnu transformaciju u kompaniji Microsoft u sektoru Multi-Country za srednju i istočnu Evropu.

Digitalna transformacija i korisničko iskustvo su u fokusu strategije Addiko banke koja je tokom 2017. godine predstavila „Addiko Chat Banking“, jedinstvenu uslugu plaćanja četom putem Vajbera, koncept savremene digitalne „Express“ filijale u Sloveniji, a može se pohvaliti i međunarodnim sertifikatom „Prijatelj klijenata“.

Pročitajte i ovo...