Home VestiIT i nauka Zaštita podataka u oblaku za Microsoft Azure korisnike

Zaštita podataka u oblaku za Microsoft Azure korisnike

by bifadmin

Kako sve veći broj korisnika prebacuje svoje radne aplikacije na Azure platformu, tako se pojavljuju novi, lakši načini za zaštitu podataka u oblaku, uključujući replikaciju i klasifikaciju podataka.

Kompanija Veritas Technologies, lider u upravljanju podacima u okruženjima u kojima se istovremeno koriste različite tehnologija “oblaka”, objavila je CloudPoint 2.0, novu tehnologiju za upravljanje trenutnim snimcima podataka i njihovu orkestraciju, koja koristi format Microsoft Azure snimaka.

Ova najnovija integracija sa Azure podrškom nastavlja tamo gde je započelo strateško partnerstvo između Microsofta i Veritasa sklopljeno prošle godine.

Njene ključne pogodnosti obuhvataju:

Lako pronalaženje: CloudPoint 2.0 sadrži opsežne mogućnosti katalogizacije kojima se omogućava granularni povraćaj podataka. Korisnici mogu da koriste tehnologiju izrade snimaka podataka da pronađu određene informacije i da ih vrate iz snimaka za nekoliko sekundi – a granularnost seže do nivoa pojedinačne datoteke.

Unapređenje oporavka od gubitka podataka u slučaju katastrofe: Organizacije mogu da lako repliciraju podatke između različitih regiona istog oblaka (replikacija unutar “oblaka”), čime unapređuju i ubrzavaju postupak oporavka od katastrofe. Korisnici takođe mogu da definišu politike kojima se snimci podataka prave automatski u zadatim intervalima.

Pomoć u naporima da se obezbedi usaglašenost sa standardima i zakonskom regulativom: Korisnici mogu da lako pretražuju podatke, uvedu oznake za klasifikaciju podataka i da brzo pronađu i obrišu podatke kojima se da utvrditi identitet ličnosti, što je kritična opcija koju traže kompanije zarad usaglašavanja sa GDPR-om.

Podrška za popularne radne aplikacije i multi-cloud/hybrid-cloud okruženja: CloudPoint 2.0 podržava širok spektar radnih zadataka i aplikacija, uključujući Microsoft SQL Server, MongoDB, VMware i Oracle. On takođe podržava niz multi-cloud okruženja, dajući korisnicima izbor između različitih alternativa za konzistentnu zaštitu podataka i to sve pomoću jedne intuitivne, centralizovane kontrolne table.

Iskorišćenje hibridnog modela: Postojeći korisnici mogu da integrišu Veritas NetBackup softver sa CloudPoint-om da prošire mogućnosti upravljanja snimcima načinjenim u NetBackup softveru u sklopu data centra i da premoste podršku na Azure infrastrukturi.

Pročitajte i ovo...