Home VestiEkonomija Domaća kompanija PATENT Co. očekuje rast globalnog prometa od 20 odsto

Domaća kompanija PATENT Co. očekuje rast globalnog prometa od 20 odsto

by bifadmin

Proizvođač hrane, predsmeša i dodataka za ishranu goveda, svinja i živine, o kojem smo pisali u novom broju časopisa Biznis & finansije, nastavlja da beleži dobre poslovne rezultate. Naime, tokom 2017. godine PATENT Co. je imao značajan porast proizvodnje usled potražnje za hranom i premiksima bez antibiotika, uprkos činjenici da novi pogon kompanije u Mišićevu još nije završen (nova premiksara bi trebalo da bude operativna od juna ove godine).

Međutim, inovativna rešenja protiv mikotoksikoza kao i veća globalna potražnja za prirodnim rešenjima koja unapređuju zdravlje životinja, bili su glavni pokretači širenja na međunarodnom tržištu. Prodaja Patente Herba + proizvoda, kojim se prirodnim putem održava stabilnost zdravlja digestivnog trakta kod svinja, porasla je za čak 50% u poslednjih 12 meseci. Očekivano povećanje prodaje u Brazilu i Rusiji, omogućiće da PATENT Co. zadrži rast globalnog prometa iznad 20% i u ovoj godini.

Odeljenje za istraživanje i razvoj kompanije PATENT Co. unapređujući proizvode zasnovane na prirodnim rešenjima otvorilo je tržišta u Latinskoj Americi, Bliskom istoku i Aziji i doprinelo razvijanju proizvodnih procesa. Nakon dve godine intenzivnog rasta, kompanija će tokom narednih meseci lansirati prirodni antikokcidijalni proizvod i tako proširiti svoj portfolio. Zahvaljujući razvoju izvoza i globalnom prisustvu kompanije (u više od 35 zemalja širom sveta), rast poslovanja će biti utvrđen naprednim rešenjima protiv mikotoksina i proizvodima na bazi esencijalnih ulja.

Pročitajte i ovo...