Home VestiEkonomija Podsticanje inovativnosti domaćih malih prehrambenih proizvođača

Podsticanje inovativnosti domaćih malih prehrambenih proizvođača

by bifadmin

USAID Projekat za konkurentnu privredu je pokrenuo novi koncept podrške proizvodnji prehrambenih proizvoda visoke vrednosti kako bi podržao inovacije u srpskoj prehrambenoj industriji. Cilj ove inicijative je da omogući raznovrsniju ponudu proizvoda vrhunskog kvaliteta i dizajna na domaćem i stranim tržištima.

U toj nameri, četiri biznis akceleratora – Impact Hub, Nova Iskra, Desing Taste Center i Business Innovation Programs – prihvatili su da budu ključni partneri malim i srednjim preduzećima koja se bave preradomu prehrambenoj industriji, i to pre svega voća i povrća, gde Srbija, kao značajan poljoprivredni proizvođač, ima velikog potencijala. Pomenuti biznis akceleratori pružiće svoju pomoć u oblasti dizajna, odabira adekvatne tehnologije prerade, kao i lakšem pristupu izvorima finansiranja i potencijalnim tržištima.

„Kroz program podrške proizvodnji prehrambenih proizvoda vrhunskog kvaliteta, četiri akceleratora će direktno pomagati malim i srednjim preduzećima da uđu na nova, maloprodajna i HoReCa ciljana tržišta koja pružaju priliku za uvećanje profita i rast proizvodnje“, istakao je Aleksandar Pavlović, direktor USAID Projekta za konkurentnu privredu.

Sva zainteresovana mala i srednja preduzeća, početnici, preduzetnici i asocijacije, koji žele da učestvuju u ovakvom vidu mentorstva, treba da pošalju svoje prijave do 1. aprila. Detaljne informacije o proceduri i kriterijumima prijavljivanja nalaze se na veb-sajtovima akceleratora.

Pročitajte i ovo...