Home VestiEkonomija Bespovratna sredstva za inovativna rešenja srpskih preduzeća

Bespovratna sredstva za inovativna rešenja srpskih preduzeća

by bifadmin

Fond za inovacionu delatnost objavio je javni poziv za programe podrške tehnološkim inovacijama – Program ranog razvoja i Program sufinansiranja inovacija.

Tim povodom u sredu, 25. aprila sa početkom u 18.00 časova u prostorijama ICT Hub-a u Kralja Milana 10, biće održano predstavljanje ova dva programa.

Skupu će se obratiti ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i direktor ICT Hub-a Kosta Andrić, a predstavnici Fonda za inovacionu delatnost predstaviće programe i uslove za podnošenje prijava za finansiranje inovativnih projekata.

Svrha programa je obezbeđivanje direktne finansijske pomoći malim i srednjim preduzećima u Srbiji za razvoj inovativnih usluga, procesa i proizvoda sa tržišnim potencijalom u iznosu do 80.000 evra odnosno do 300.000 evra.

Od 2017. godine programi se finansiraju iz budžeta Republike Srbije kroz „Projekat za unapređenje konkurentnosti i zapošnjavanja“ (na osnovu sporazuma o zajmu sa Svetskom bankom). Ukupni budžet za ova dva programa u 2018. godini iznosi 400 miliona dinara.

Pročitajte i ovo...