Home VestiEkonomija Novi pogon za 130 radnika u kompaniji Joviste

Novi pogon za 130 radnika u kompaniji Joviste

by bifadmin

Svečano puštena u rad nova nemačka linija za automatsku CAD-CAM proizvodnju PVC stolarije. Vrednost etapnih investicija u poslednje dve godine, u halu i najsavremeniju opremu, dostigla je preko milion evra.

Najstariji radnik kompanije Joviste, Mario Mozer, svečano je pustio u rad novu nemačku liniju za automatsku CAD-CAM proizvodnju PVC stolarije. Kompanija Joviste pokrenula je proizvodnju u novom pogonu na 2.500 kvadrata.

„Ovo je veliki dan za kompaniju Joviste, kruna prve decenije poslovanja. Na početku ove godine smo krenuli i sa uvođenjem najsavremenijeg informacionog sistema u našoj branši sa nemačkom kompanijom Klaes. Sada smo otvorili novi pogon i pokrenuli najsavremeniju nemačku liniju za automatsku CAD-CAM proizvodnju PVC stolarije. U 2018. uposlićemo novih 30 radnika u proizvodnji, a u narednom trogodišnjem periodu, kako bismo postigli pun kapacitet od 350 jedinica u jednoj smeni, planiramo da uposlimo 130 radnika. Ponosni smo i na činjenicu da su primanja u našoj kompaniji iznad republičkog proseka, što će nadamo se i pored nedostatka radne snage u našoj opštini, uticati podsticajno na radnike da nam se pridruže, kako bismo zajedno stvarali nove uspehe i doprineli daljem razvoju našeg društva“, istakao je prilikom otvaranja vlasnik kompanije Siniša Mišanović.

Joviste za naredni period planira nove investicije, koje će rezultirati sa novih 1.200 kvadrata halskog i kancelarijskog prostora, uz moderan izložbeni prostor. „Na ovaj način zaokružićemo ceo proces na jednom mestu i nadamo se doprineti razvoju ne samo naše kompanije, i našeg grada, već i pokrajine i republike, jer je našim strateškim planom predviđen izvoz preko 50% naše proizvodnje”, istakao je Mišanović.

Pročitajte i ovo...