Home VestiEkonomija Ekonomska istraživanja Addiko Grupe dobitnik tri renomirane ‘FocusEconomics’ nagrade

Ekonomska istraživanja Addiko Grupe dobitnik tri renomirane ‘FocusEconomics’ nagrade

by bifadmin

Sektor Ekonomskih istraživanja Addiko Grupe, sa sedištem u Hrvatskoj, dobitnik je tri nagrade „FocusEconomics Analyst Forecast Awards 2018“ u kategoriji „Ukupno najbolji prognostičar za Srbiju i Sloveniju“ i „Najbolji prognostičar fiskalnog bilansa za Sloveniju“.

FocusEconomics pruža ekonomske analize i prognoze za 23 sirovine, a nagradom Analyst Forecast Awards odaje priznanje najboljim ekonomskim prognostičarima za glavne makroekonomske pokazatelje u 87 zemalja širom sveta i to u šest glavnih kategorija: Ukupno najbolji prognostičar, BDP, Fiskalni bilans, Inflacija, Kamatne stope, Podučavanje, i Tekući računi.

Sektor Ekonomskih istraživanja Addiko Bank d.d, na čelu s Hrvojem Stojićem, klijentima pruža relevantne makroekonomske analize i vredna tržišna opažanja, kao i komentare ključnih događanja na našim glavnim tržištima Jugoistočne Evrope, a u proteklih pet godina je višestruko nagrađivan za preciznost prognoza za Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju. Među nagradama nalaze i se i brojna priznanja od strane globalno renomiranih institucija – Consensus Economics i FocusEconomics.

Pročitajte i ovo...