Home VestiEkonomija Kragujevački oružari nastavljaju štrajk

Kragujevački oružari nastavljaju štrajk

by bifadmin

U fabrici „Zastava oružje“ jutros je nastavljen štrajk sa zahtevima da se fabrika izuzme iz privatizacije, ne umanjuju plate za 10 odsto, isplati bonus i regres, a traži se i se smena direktora, kao i bolji uslovi rada.

Predstavnici sindikata kragujevačke fabrike „Zastava oružje“, koji štrajkuju u sve tri smene, uručili su danas direktoru kompanije Milojku Brzakoviću zahtev da podnese ostavku zbog „narušavanja međuljudskih odnosa, loših poslovnih rezultata i neispunjenih zahteva radnika“ i najavili dolazak u Beograd.

Sve ovo dešava se pošto višečasovni razgovori predstavnika Samostalnog sindikata i Štrajkačkog odbora „Zastava oružje“ sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i njegovim saradnicima u Beogradu „nisu doveli do rezultata“ u ispunjenju zahteva radnika i smirivanja naraslih tenzija.

Kako je naveo u saopštenju sindikat, stav Ministarstva odbrane da se kragujevačka fabrika neće izuzimati iz postupka privatizacije i da će se prodaja kapitala nastaviti utvrđenom dinamikom. Rečeno je da radnici fabrike Zastava oružje neće biti izuzeti iz umanjenja zarada od 10 odsto, ali da bi to moglo da se dogodi tek počekom naredne godine. Iz Ministarstva odbrane su ponudili isplatu bonusa od 10.000 dinara do kraja ovog meseca.

Drugi akter ove priče, rukovodstvo fabrike, tvrdi da sindikat vrši pritisak na radnike da štrajkuju, iako bi oni radije – radili.

 
Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...