Home VestiIT i nauka MTS startap ubrzanje: Izabrani najbolji mladi startapovi Srbije

MTS startap ubrzanje: Izabrani najbolji mladi startapovi Srbije

by bifadmin

Preduzetnički timovi „Boostowski“ i „Matchday stickers“ pokazali su najveću kreativnost u izradi svojih poslovnih ideja, inovativnost, kao i strateški pristup razvoju proizvoda, osvojivši tako novčani podsticaj u ukupnom iznosu od 20.000 evra, u okviru drugog mts startap ubrzanja.

Preduzetnički tim Boostowski razvio je aplikaciju koja obezbeđuje porast prometa i profitabilnosti maloprodajnih objekta unapređenjem prodajnih kapaciteta zaposlenih. Predstavnica tima izjavila je da za njih ova nagrada predstavlja dodatni podsticaj i vetar u leđa za dalji razvoj proizvoda.

Tim „Matchday stickers“ kreirao je aplikaciju sa navijačkim stikerima za editovanje fotografija i videa, koja pruža dodatnu vrednost posetiocima sportskih događaja. Autori aplikacije, nakon dodele istakli su da im mts-ova nagrada izuzetno znači kako bi nastavili sa razvojnim procesom i plasirali proizvod na globalno tržište.

Pomenutu nagradu inače dodeljuje Telekom Srbija najboljim polaznicima Startap akademije, koja već više od 6 godina okuplja, pomaže i edukuje domaće startap preduzetnike. Petočlani žiri odlučio je da upravo njima budu dodeljena sredstva kao podsticaj za dalji razvoj njihovog poslovnog rešenja. Pored novčane nagrade, dobitnicima je obezbeđena mentorska podrška i besplatni servisi neophodni za razvoj digitalnih proizvoda – mts optički pristup internetu i cloud server.

Ovaj konkurs i nagrada sprovode se već drugu godinu za redom, kako bi se podržali perspektivni domaći preduzetnici i pospešilo kreiranje inovacija u našoj zemlji. Telekomov partner u ovom projektu su Startit centri širom zemlje, u kojima udruženje Startit sprovodi svoje edukativne programe, organizuje stručne konferencije, meetupove i druge specijalizovane događaje.
Pored Telekoma Srbija, kvalitetan i posvećen rad Startita u oblasti razvoja startap ekosistema u Srbiji, prepoznala je nedavno i jedna od vodećih svetskih IT kompanija – Google, izabravši Startap akademiju kao prvog partnera u Evropi za sprovođenje njihove Launchpad platforme – programa namenjenog startapovima u ranoj fazi.

Pročitajte i ovo...