Home VestiEkonomija Radna mesta za 100 mladih u BAT-u

Radna mesta za 100 mladih u BAT-u

by bifadmin

Multinacionalna kompanija British American Tobacco (BAT), najveći britanski investitor u Srbiji, angažovaće 100 mladih ljudi koji će postati deo globalnog tima za tehnološki inovativne duvanske proizvode nove generacije.

Srbija će biti jedna od prvih zemalja u regionu u kojoj će BAT na tržište plasirati tehnološku inovaciju “GLO”, koja zagreva duvan bez sagorevanja. Ovaj proizvod će biti predstavljen do kraja godine, a do sada je lansiran u Japanu, Švajcarskoj, Južnoj Koreji, Kanadi, Italiji i Rumuniji. Njegovo lansiranje deo je nastojanja BAT-a da postane lider u transformaciji globalnog duvanskog biznisa u cilju razvijanja proizvoda smanjenog rizika.

Od 2012. BAT je u razvoj nove generacije proizvoda investirao više od 2,5 milijarde američkih dolara. U okviru ove multinacionalne kompanije posluje globalni istraživački centar u Sauthemptonu koji zapošljava više od 300 vrhunskih naučnika, a koji predvodi razvoj proizvoda nove generacije.

Istovremeno sa razvojem novog dela poslovanja, BAT u Srbiji nastavlja trend direktnih investicija i zapošljavanja u ostalim segmentima svojih operacija u Srbiji, posebno u fabrici u Vranju. Otvaranjem novog proizvodnog pogona prošle godine, u koji je investirano više od tri miliona evra, proizvodnja je podignuta na najsavremeniji nivo, pri čemu je zaposleno skoro 50 novih radnika.

Prosečna mesečna primanja u fabrici su 2,3 puta veća od republičkog proseka, dok je minimalna plata duplo veća od minimalne zarade u Republici Srbiji.

BAT ove godine obeležava 15 godina od preuzimanja Duvanske industrije Vranje, a uspešno poslovanje se ogleda u trenutnom tržišnom učešću od čak 30 odsto. Kompanija je do sada, kroz poreze i akcize, uplatila u budžet Republike Srbije više od dve milijarde evra, dok je putem direktnih investicija uloženo 220 miliona evra. Samo u fabriku u Vranju investirano je 120 miliona evra i ona danas predstavlja proizvodni centar za zemlje članice CEFTA sporazuma, čiji se proizvodi izvoze u Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Makedoniju. Pored investicija u proizvodnju BAT je u društveno odgovorne projekte investirao više od milion evra.

Pročitajte i ovo...