Home VestiBiznis & Finansije Nemački proizvođač automobila, Kromberg & Schubert, otvorio novi proizvodni pogon za automobilske kablove u Kruševcu

Nemački proizvođač automobila, Kromberg & Schubert, otvorio novi proizvodni pogon za automobilske kablove u Kruševcu

by bifadmin

• Kromberg & Schubert je svečano otvorio svoj novi proizvodni pogon koji se prostire na oko 23.000 kvadratnih metara
• Sa investicijom od 20 miliona evra do sada, Kromberg & Schubert planira da uloži ukupno 29 miliona evra
• Fabrika trenutno zapošljava 565 zaposlenih, a cilj joj je povećanje na 2.500 u narednih nekoliko godina
• Projekat je godinu dana ispred investicionog i kadrovskog plana zapošljavanja

Kromberg & Schubert je svečano otvorio svoj novi proizvodni pogon u Kruševcu, u Srbiji. Sa značajnim ulaganjem od 20 miliona evra i 565 zaposlenih, kompanija je pokazala svoju posvećenost gradu u centralnoj Srbiji. Kromberg & Schubert planira ulaganje do 29 miliona evra, kao i povećanje na 2.500 zaposlenih. U decembru 2017. godine proizveden je prvi kablovski snop.

Ukoliko se investicija pokaže pozitivnom u pogledu efikasnosti i troškova, kompanija namerava da poveća investiranje čime bi broj zaposlenih porastao do 4000. Nova fabrika izgrađena po najsavremenijim standardima i prostire se na ukupnoj površini od 23.000 kvadratnih metara. Pogon u Kruševcu je prvi razvojni projekat kompanije Kromberg & Schubert u Srbiji i predstavlja prekretnicu za njen dalji strateški razvoj.

Kromberg & Schubert je nemačka porodična kompanija u automobilskoj industriji, i vodeći je globalni dobavljač za sisteme kablova, kablove i tehnologiju brizganja. Kompanija se osvrće na uspešnu istoriju od 116 godina, sa više od 48.000 zaposlenih u preko 45 lokacija širom sveta. Ukupni prihod Grupe u 2017. godini iznosio je 1,6 milijardi evra.

Pročitajte i ovo...