Home Promo Kako iskoristiti sve pogodnosti WiFi-ja u poslovanju?

Kako iskoristiti sve pogodnosti WiFi-ja u poslovanju?

by bifadmin

Bilo da ste vlasnik čitavog lanca restorana ili samo jedne od prodavnica u okviru tržnog centra, pretpostavka je da želite da saznate što više, kako o vašim redovnim, tako i o potencijalnim mušterijama, da bi redovne mušterije postale još redovnije, a da bi potencijalne mušterije postale sigurni kupci.

Uprkos neprekidnom razvoju interneta i sveopštoj digitalizaiji korporativnih sistema, koji su stvorili bazu za olakšano prikupljanje podataka o korisnicima proizvoda i usluga, prema istraživanjima kompanije Clico, specijalizovane za oblasti bezbednosti podataka, umrežavanja informacionih sistema i njihovog upravljanja, većina poslovnih objekata u Srbiji ne poseduje efikasne tehnologije za tu svrhu. Stoga su na ceni rešenja koja koriste prednosti savremenog, bežičnog interneta radi optimalnog iskorišćavanja potencijala poslovnih resursa.

Moćna poslovna platforma

Rešenje koje predstavlja značajan iskorak u evoluciji tehnologija za maksimalno korišćenje sistema povezanih uređaja u poslovne svrhe jeste Linkyfi rešenje za upravljanje WiFi-jem i njegova podešavanja i analitiku, koje je, u kombinaciji s Linkyfi lokacijskim servisima za detektovanje i lociranje WiFi uređaja, pronašlo primenu u korporativnim mrežama širom sveta.

Prema rečima Ivana Mladenovića, regionalnog menadžera kompanije Clico, koja je najveći specijalizovani distributer mrežnih i sigurnosnih sistema na istočnoevropskom tržištu, potražnja za navedenim rešenjem je velika jer ono omogućava gostujući pristup WiFi-ju, preko captive portala u vidu posebno kreirane stranice za dobrodošlicu, s različitim opcijama logovanja, kao što su društvene mreže, e-mail, telefon ili upitnik, koji vode do landing page-a, namenjenog za marketing u digitalnom prostoru; naprednu analitiku, radi preciznog planiranja i kreiranja marketinških kampanja u vidu slanja promotivnih poruka, email-ova ili kupona korisnicima mreže u realnom vremenu, na osnovu analize njihovih demografskih, istorijskih i geolokacijskih podataka.

Stoga, kako kaže Mladenović, ovakav tip poslovnih rešenja ne samo da predstavlja moćnu marketinšku platformu, već i povećava vrednost usluga internet provajdera i doprinosi boljem korisničkom doživljaju posetilaca mreže.

Potreba za efikasnim poslovnim rešenjima

Razvoj kompanija u Srbiji i regionu doprineo je rastućoj potrebi za efikasnim poslovnim rešenjima, koja obezbeđuju prednost u odnosu na konkurenciju. Ipak, još uvek je prisutan raskorak između prepoznavanja potrebe za navedenim rešenjima i njihove primene, najviše zbog slabe informisanosti i nedovoljnog razumevanja materije od strane rukovodećih struktura kompanija.

Kompanija Clico je distributer Linkyfi-ja za jadransku regiju. Pokrenula je i svoj competence center koji omogućava kompanijama da saznaju sve o umrežavanju sistema i zaštiti podataka – kako o aktuelnim pretnjama, tako i dostupnim rešenjima koja su im bitni za nastavak poslovanja.

Pročitajte i ovo...