Home VestiEkonomija Komercijalna banka objavila novi dizajn Dina kartice

Komercijalna banka objavila novi dizajn Dina kartice

by bifadmin

Predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke dr Vladimir Medan izrazio je, na promociji novog dizajna Dina kartice, zadovoljstvo što je ta banka u svoje poslovanje uključila ovaj novi-stari brend i podvukao da je samo u prošlom mesecu izdala preko 11.000 novih Dina kartica.

„Komercijalna banka je odlučila da uđe u dodatni razvoj Dina kartica iz više razloga, a jedan od njih je što je to domaća kartica i svi troškovi vezani za tu karticu su daleko niži i mnogo bliži svim klijentima banke, a prioritetni cilj je da klijent bude zadovoljan“, rekao je Medan.

On je dodao da je Banka, takođe, želela da podstakne najbolje u našoj zemlji, a to su mladi umetnici i stvaraoci, te je odlučila da u novi dizajn Dina kartica „utisne“ deo slike mlade srpske umetnice Gale Čaki.

Guverner Narodne banke Srbije, dr Jorgovanka Tabaković izjavila je na promociji da domaća Dina kartica povećava broj bezgotovinskih plaćanja, a smanjuje troškove i udeo sive ekonomije.

Tabaković je podsetila da je 7. oktobra 2003. prvi put realizovana transakcija Dina karticom, koju su osnovale NBS i poslovne banke. Prema njenim rečima, ne postoji tako bogata država i bogat pojedinac koji može sebi da dozvoli luksuz da u maloj radnji na uglu, plaća karticom internacionalnog brenda. Plaćanje Dinom ne samo da je jeftinije i efikasnije, već je ta transakcija sigurnija, a istovremeno deo prihoda ide u budžet za bolnice, obdaništa, za razvoj kulture i podršku mladima.

Podaci govore da je u Srbiji u opticaju više od dva miliona Dina kartica. Domaću platnu karticu prihvataju na 65.000 prodajnih mesta i na više od 2.700 bankomata u Srbiji. DinaCard Klasik kartica koristi se za bezgotovinsko plaćanje robe i usluga, kao i podizanje gotovine na bankomatima u zemlji i inostranstvu u Discover Network mreži u 168 država.

Pročitajte i ovo...