Home VestiEkonomija Srpski proizvođači visokokvalitetne hrane nastupili na sajmu Fancy Food Show u Njujorku

Srpski proizvođači visokokvalitetne hrane nastupili na sajmu Fancy Food Show u Njujorku

by bifadmin

Od 30. juna do 2. jula srpski proizvođači visokokvalitetne hrane su izlagali na sajmu Summer Fancy Food Show, u Njujorku, u Sjedinjenim Državama. U organizaciji Asocijacije za promociju srpske hrane, a uz podršku USAID Projekta za konkurentnu privredu, predstavilo se 17 proizvođača visokokvalitetne hrane, pod zajedničkim imenom “Serbia Does Specialty Food”.

“Summer Fancy Food Show je najveći poslovni događaj u industriji prehrambenih proizvoda gde se predstavljaju visokokvalitetni proizvodi i inovacije iz ove industrije. Srpske kompanije su imale mogućnost da se predstave izuzetno širokoj publici, i nadamo se da će neke od njih početi sa izvozom svojih proizvoda na američko i međunarodno tržište”- izjavio je Aleksandar Pavlović, direktor USAID Projekta za konkurentnu privredu, aktivnosti vredne 12 miliona dolara koja je namenjena jačanju konkurentnosti srpske prehrambeno-prerađivačke industrije, pogotovo lanaca vrednosti voća i povrća

Posetiocima ovog svetskog sajma kompanije iz Srbije predstavile su sirov med sa kakaom, zdrave proizvodi od žitarica, veganske i bez glutena, puter od lešnika, ručno izrađene testenine, džemove sa svežim, divljim tartufima, voćnu marmeladu sa pivom, bobičasto sušeno voće utopljeno u čokoladu.

“Kontakti sa nekoliko velikih trgovinskih lanaca omogućiće nam da Happy Honey proizvode uskoro plasiramo u SAD. Takođe, odlično je što smo dobili priliku da nastupimo u okviru srpskog štanda pošto samostalno ne bismo mogli da finansiramo nastup na ovakvom sajmu”, rekao je Darko Mandić, vlasnik kompanije Happy Honey.

“Međunarodni sajmovi su od velikog značaja za promociju i plasman srpskih visokokvalitetnih proizvoda”- izjavio je Robert Čoban, predsednik Asocijacije za promociju srpske hrane.

Iz Srbije su se predstavile sledeće kompanije: Flora – Ivanjica; Vrtlari – Mali Iđoš; Planinsko blago – Raška; Basket Zdravija Hrana Made by Hand – Golubinci; Happy Honey – Beograd; Suncokret – Subotica; Drenovac – Beograd; Laki – Arilje; Global Foods – Beograd; Kabinet – Sopot; Truff Truff – Novi Sad; Waw Miloš – Beograd; Slatka jesen – Požega; Real Red Raspberry – Bečej; Stanišić Bio – Novi Sad; ACM-INT – Nova Pazova i Jam and Jelly – Irig.

Pročitajte i ovo...