Home VestiEkonomija Kanađani ispali iz trke za RTB Bor

Kanađani ispali iz trke za RTB Bor

by bifadmin

Kanadski Dajmond fild (Diamond Field), koji je dostavio ponudu za preuzimanje RTB Bora, nije ispunio sve uslove tendera, piše današnja Politika.

Taj list navodi da na to ukazuje i podatak iz finansijskog izveštaja te kompanije, prema kome je na kraju 2017. godine firma ostvarila poslovni prihod od svega milion dolara – a javnim pozivom je predvidjeno da on mora biti veći od 500 miliona američkih dolara.

Radna grupa za privatizaciju RTB Bora, kako navode, još ispituje da li su pristigle ponude u skladu sa tenderskom dokumentacijom, a finansijski deo paketa još nije otvaran.

„Zbog toga je nepoznanica koliko je koja kompanija ponudila para za preuzimanje odredjenog vlasničkog udela u RTB Boru“, piše Politika.

Rok za dostavljanje ponuda na tenderu za RTB istekao je 20. avgusta, a Ministarstvo privrede je saopštilo da su se prijavile tri kompanije iz Kine, Rusije i Kanade, ali nije navelo koje su to kompanije.

Prema pisanju medija, ponude su podneli kineski Zijin, kanadski Dajmond filds i ruski U gold. Najavljeno je da će ponude biti otvorene naredne nedelje.

Tenderom je predvidjeno da strateški partner RTB-a za udeo u vlasništu te kompanije mora da investira najmanje 350 miliona dolara, uveća proizvodnju tri-četiri puta za četiri-pet godina i da zadrži svih 5.000 zaposlenih.

Izvor: Beta, Politika

Pročitajte i ovo...