Home VestiEkonomija Proširenje Upravnog odbora Gorenja sa šest novih članova

Proširenje Upravnog odbora Gorenja sa šest novih članova

by bifadmin

Na predlog predsednika Upravnog odbora kompanije Gorenje, Franje Bobinca, Nadzorni odbor ove kompanije proširio je broj članova UO na 12. Sadašnjim članovima pridružiće se šest novih članova koji će svojim dugogodišnjim iskustvom i znanjem doprineti efikasnom procesu integracije, koja je rezultat strateškog partnerstva između Hisense Group i Gorenje Grupe. Imenovanje članova stupa na snagu 16. avgusta 2018. godine, a njihov mandat će biti aktivan na području Republike Slovenije u skladu s pojedinačnim važećim radnim dozvolama, drugim odgovarajućim dozvolama ili vizama.

Članovi Upravnog odbora će imati i nove dužnosti u svom novom mandatu. Franjo Bobinac će biti predsednik Upravnog odbora, dok će dr. Lan Lin biti potpredsednik. Žiga Debeljak biće odgovoran za strateške finansije, kontrolu, računovodstvo, digitalnu poslovnu koordinaciju, IT i sekundarne delatnosti. Changchun Sun će biti odgovoran za operativne finansije, upravljanje rizikom i unutrašnju reviziju. Saša Markovič, koji će preuzeti dužnost 1. septembra ove godine, biće odgovoran za prodaju i marketing u istočnoj Evropi i zemljama ZND-a, dok će član Upravnog odbora Lu Hou biti odgovoran za prodaju i marketing u zapadnoj Evropi.

Chao Liu će biti odgovoran za stratešku nabavku, logistiku, lanac distribucije i planiranje proizvoda. Tomaž Korošec će biti odgovoran za proizvodnju, istraživanje i razvoj, kao i za investicije i održavanje. Anguo Yan će biti odgovoran za proizvodne sisteme i poboljšanja, funkcije tehničke podrške i kvalitet. Stanka Pejanović, članica Upravnog odbora, će biti odgovorna za HR, organizaciju, postprodajne aktivnosti i korporativnu podršku, a Jianmin Han će biti zadužen za sektor HR-a zajedno sa njom. Drago Bahun, kojeg je Komitet za ljudske resurse imenovao za direktora za ljudske resurse će biti odgovoran za socijalni dijalog.

Predstavljanje novih članova Upravnog odbora

Dr Lan Lin deo je Hisense Group poslednjih 16 godina, od kojih preko deceniju zauzima poziciju potpredsednika. Takođe, on je predsednik Hisense International, međunarodnog ogranka ove kompanije. Dr Lin je doktor mašinstva, a doktorat je odbranio na čuvenom Univerzitetu Tenesi u Sredinjenim Američkim Državama.

Chao Liu je potpredsednik kompanije Hisense Refrigerator i ima više od sedam godina iskustva na rukovodećim pozicijama u Hisense Group. Pre nego što je stupio na sadašnju poziciju, ovaj master ekonomije sa Univerziteta Memfis učestvuje u poslovanju kompanije Hisense u Meksiku od 2011. godine kao izvršni potpredsednik, direktor i rukovodilac za region Amerike.

Jianmin Han je potpredsednik kompanije Hisense International od 2007. godine, ai u firmi Hisense radi poslednjih 13 godina. Od ove godine, gospodin Han, master ekonomije po obrazovanju, je takođe generalni direktor italijanskog predstavništva Hisense.

Lu Hou radi u kompaniji Hisense Europe već više od 13 godina, a od prošle godine kao generalni direktor kompanije Hisense Europe. Zvanje master ekonomije stekao je u Australiji, a takođe je i direktor kompanije Hisense UK koja se bavi marketingom i prodajom proizvoda kompanije Hisense u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Anguo Yan radi u Hisense Group više od 27 godina. Titulu master stekao je na čuvenom univerzitetu BUAA u Pekingu. Tokom karijere, bio je odgovoran za različite segmente proizvodnje. Trenutno je generalni direktor Sektora proizvodnje u kompaniji Hisense (ShangDong) Refrigerator, jednog od najznačajnijih kapaciteta za proizvodnju kućnih aparata u Hisense Grupi.

Changchun Sun će se pridružiti Gorenju iz kompanije Hisense (ShangDong) Air Conditioning u kojoj je prethodnih 11 godina. Na poziciji je zamenika predsednika Sektora finansija od 2011. godine.

Pročitajte i ovo...