Home VestiEkonomija Bernhard Špalt će od januara 2020. godine biti novi generalni direktor Erste Grupe

Bernhard Špalt će od januara 2020. godine biti novi generalni direktor Erste Grupe

by bifadmin

Erste Group Bank AG (Erste Grupa) je objavila da će Bernhard Špalt naslediti Andreasa Trajhla na položaju generalnog direktora Erste Group Bank AG od januara 2020. godine. Trajhl će se sa sadašnje pozicije povući na kraju 2019. godine, a Nadzorni odbor je kao njegovog naslednika imenovao Špalta, koji je trenutno na poziciji člana Izvršnog odbora nadležnog za upravljanje rizicima u Erste Banci Austrija (CRO Erste Bank Oesterreich).

Predsednik Nadzornog odbora Erste Grupe, Fridrih Redler, koji je predvodio proces izbora naslednika Andreasa Trajhla, rekao je: „Tokom svojih 27 godina u Ersteu, Bernhard Špalt je stekao široko iskustvo iz prve ruke u raznim bankarskim poslovima u CIE, kako u dobrim, tako i u lošim vremenima. On ima duboku vezu sa Erste nasleđem i DNK kodom i izuzetno je posvećen izgradnji banke za narednu generaciju.”

„Velika je čast biti pozvan da nasledim Andreasa Trajhla na čelu Erste Grupe. Erste je pripremljena za rast, u velikoj meri zahvaljujući našem fokusu na realnom sektoru u CIE i inovativnim proizvodima i uslugama, poput naše digitalne bankarske platforme po imenu Džordž. U vreme kada se spremamo da sledeće godine proslavimo 200 godina postojanja Erste-a, zahvaljujući Andreasu Trajhlu i našim kolegama, preuzeću banku koja je okrenuta ka budućnosti, puna samopouzdanja i dobro pozicionirana da svojim klijentima pruži sve najbolje u oblasti bankarstva u decenijama koje slede,” rekao je Bernhard Špalt.

Bernhard Špalt će se povući sa svih svojih drugih dužnosti pre nego što postane zamenik generalnog direktora Andreasa Trajhla, što se očekuje sredinom 2019. godine.

Nakon povlačenja sa pozicije generalnog direktora, Andreas Trajhl će preuzeti dužnost predsednika Nadzornog odbora ERSTE fondacije, najvećeg akcionara Erste Grupe, od 2020. godine.

Pročitajte i ovo...