Home VestiIT i nauka Srpski studenti na međunarodnom takmičenju startapova u Danskoj

Srpski studenti na međunarodnom takmičenju startapova u Danskoj

by bifadmin

Srpski startap Trusteed iz Startap centra Ekonomskog fakulteta bori se za nagradu od 25.000 dolara na jednom od najprestižnijih svetskih startap takmičenja za studente – University Startup World Cup u Danskoj. Ovaj tim, okupljen oko ideje kako pomoći online influenserima da monetizuju svoju popularnost na društvenim mrežama, imaće priliku da se predstavi zajedno sa drugih 80 startapova i to u kategoriji veštačka inteligencija i big data analiza.

Ekipu Trusteeda čine studenti Nikola Ćurčić, Bojan Vasiljević, Jovan Milovanović, Dijana Janošević i Stefan Petričević. Oni su svoju ideju razvijali kroz mentorski program Startap centra Ekonomskog fakulteta, a pored toga što će se boriti za titulu najboljih, imaće priliku da svoje softversko rešenje predstave pred više od 700 tehnoloških kompanija. University Startup World Cup održava se u Kopenhagenu, počinje 8. oktobra i traje nedelju dana. 80 najboljih studentskih timova iz celog sveta dolazi da bi se povezalo sa preduzetnicima, investitorima i ekspertima dok razvijaju svoje biznis ideje. Takmičenje se završava biranjem najboljeg tima koji će poneti titulu najboljeg svetskog studentskog startapa.
Trusteed se bavi data science tehnologijom na društvenim mrežama – analizom i dubokim razumevanjem podataka sa Instagrama u cilju unapređivanja efikasnosti Instagram profila korisnika.

Ovo je samo jedan od studentskih timova koji je svoju ideju razvio u biznis u okviru Startap Centra Ekonomskog fakulteta. Studenti sa najinovativnijim idejama, tokom tri meseca, rade na razvoju svojih preduzetničkih zamisli kako bi napravili svoju kompaniju – od validiranja ideje, upoznavanja sa potencijalnim kupcima i tržištem, do razvijanja minimalnog proizvoda i strategija brzog izlaska na tržište.

Od oktobra 2107. godine do danas sedam timova i preko 30 polaznika je razvilo i testiralo svoj proizvod ili uslugu, i kreiralo početni biznis model i strategiju rasta kompanije. U toku su prijave za novu generaciju studentskih timova.

Pročitajte i ovo...