Home VestiEkonomija IGB AUTOMOTIVE COMP DOO INĐIJA obeležio 11 godina poslovanja

IGB AUTOMOTIVE COMP DOO INĐIJA obeležio 11 godina poslovanja

by bifadmin

U prisustvu predstavnika državnih, privrednih i ekonomskih institucija i brojnih zvanica iz zemlje i inostranstva, kompanija IGB AUTOMOTIVE COMP DOO INĐIJA obeležila je jedanaest godina uspešnog poslovanja na teritoriji opštine Inđija i najavila zapošljavanje još radnika.

Kada je osnovana 2007. godine u njoj je zaposleno 133 radnika i proizvedeno svega 100.000 grejača za sedišta. Već 2008., u godini kada počinje i svetska ekonomska kriza, IGB AUTOMOTIVE COMP DOO INĐIJA proizvodi 1,5 miliona grejača za automobilska sedišta i zapošljava još 48 radnica. Posao u narednim godinama samo raste, tako da sada zapošljava više od 2.300 osoba i proizvodi više od 30 miliona proizvoda godišnje. Nalazi se na listi kompanija sa najvećim brojem zaposlenih, od kojih više od 90% čine žene i predstavlja snažan oslonac daljem razvoju lokalne zajednice. Ova fabrika u Inđiji je prerasla u najveću u sklopu koncerna I.G. Bauerhin.

Početkom prošle godine otvorila je i novi proizvodni pogon, vredan više od 4,5 miliona evra. Realizacijom tog projekta kompanija IGB AUTOMOTIVE obezbedila je dodatnih 7.800 m² proizvodnog i kancelarijskog prostora, ali i posao za 600 novih radnika. U godini pred nama menadžment Grupacije najavljuje implementaciju nove tehnologije i dodatno zapošljavanje radnika.

Rukovodstvo je prilikom obeležavanja ove godišnjice istaklo da ima strategiju za unapređenje poslovanja u predstojećoj tržišnoj trci sa veoma jakom i moćnom konkurencijom – nove i inovativne proizvode čiji razvoj će biti poveren delom i inženjerima koje će zaposliti u Inđiji.

Pročitajte i ovo...