Home VestiEkonomija Nova kartica Komercijalne banke za mlade

Nova kartica Komercijalne banke za mlade

by bifadmin

Komercijalna banka izdala je novu Dina karticu, namenjenu korisnicima Kombank Start tekućih računa, odnosno mladim osobama od 18 do 27 godina. Kao i tekući račun, kartica nosi naziv DinaCard Start i izdvaja se jedinstvenim, vertikalnim dizajnom, sa motivom mladog umetnika Pavla Jovovića.

Kartica pripada paleti nacionalnog DinaCard programa i po svom karakteru je debitna kartica koja se izdaje prilikom otvaranja Start tekućeg računa, posebno kreiranog u skladu sa potrebama mladih, starosti od 18 do 27 godina, bez naknade i troškova održavanja. Na prednjoj strani kartice nalazi se broj transakcionog dinarskog računa korisnika, tako da osim funkcije platne kartice, istovremeno služi i kao identifikaciona (ID) kartica tekućeg računa.

DinaCard Start kartica funkcioniše po principu on-line autorizacije, što znači da korisnik kartice koristi raspoloživi iznos sredstava po tekućem računu. Može se koristiti za plaćanje robe i usluga i za podizanje gotovine na šalterima banaka i u mreži bankomata. Na bankomatima i šalterima Komercijalne banke podizanje gotovine DinaCard Start karticom ne podleže plaćanju naknade.

Komercijalna banka DinaCard Start karticu izdaje bez naplate troškova izrade i članarine, tako da je ona sa aspekta korisnika potpuno besplatna.

Nacionalnu DinaCard Start karticu moguće je koristiti i u inostranstvu za kupovinu robe i usluga na prodajnim mestima obeleženim Discover Network ili Diners Club International logotipom, kao i za podizanje gotovine na bankomatima i plaćanje na samouslužnim terminalima obeleženim Discover Network, Diners Club International ili Pulse logotipom.

Za sve zaključene transakcije u inostranstvu takođe se zadužuje tekući račun korisnika.

Pročitajte i ovo...