Home VestiEkonomija Otvoren je konkurs za EY Preduzetnika godine™ 2018

Otvoren je konkurs za EY Preduzetnika godine™ 2018

by bifadmin

Revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) otvorila je po sedmi put konkurs za program EY Preduzetnik godine™ koji će trajati do 15. novembra 2018. godine. Ceremonija proglašenja pobednika biće održana u februaru 2019. godine, a pobednik nacionalnog konkursa u Srbiji će i ovaj put, zajedno sa pobednicima iz zemalja širom sveta, konkurisati za priznanje EY Svetski preduzetnik godine™ i prisustvovati svečanoj ceremoniji u Monte Karlu u junu 2018. godine. Kao i prethodne godine, program je podržan od strane Ministarstva privrede Republike Srbije i ProCredit banke kao generalnog sponzora, Radio Televizije Srbije, magazina Biznis & Finansije i poslovnog portala eKapija.

Nagrada EY Preduzetnik godine organizuje se u više od 150 gradova i gotovo 60 zemalja širom sveta. Postoji više od 30 godina, a u Srbiji je prvi put ustanovljena 2012. godine. Tokom prethodnih godina, u programu EY Preduzetnik godineTM u Republici Srbiji učestvovalo je 165 preduzetnika ispred 150 brzorastućih kompanija, koji zajedno zapošljavaju više od 15.000 ljudi.

O pobedniku programa EY Preduzetnik godine 2018 odlučivaće nezavisni žiri, a njihova odluka zasnivaće se na ključnim faktorima uspeha kao što su preduzetnički duh, finansijski pokazatelji, strategijsko usmerenje, prisustvo na regionalnom ili međunarodnom tržištu, inovativnost i lični integritet.

Učešćem u programu EY Preduzetnik godine najbolji preduzetnici u Srbiji imaju priliku da povećaju mrežu poznanstava i izgrade veze kako sa lokalnim tako i sa globalnim liderima u preduzetništvu. Na sajtu kompanije EY www.ey.com/rs/eoy nalaze se sve informacije o prijavi i učešću u programu EY Preduzetnik godine kao i sam prijavni formular. Pored toga prijave su moguće i na online aplikaciji https://geoy.ey.com/ na kojoj je moguće i predložiti kandidata za ovo priznanje.

„Od kada smo pre sedam godina uveli program EY Preduzetnik godine u Srbiju, verovao sam da će ovaj projekat sve više napredovati i da će nam dati šansu da iz bližeg ugla sagledamo načine na koje razmišljaju najbolji. Iskreno, tada nisam mogao ni da pretpostavim koliko će program sazreti i razviti se, pa danas možemo da kažemo da u dušu poznajemo poslovanje više od 150 preduzetničkih kompanija. Iskustva koja smo čuli o poslovnim izazovima od naših preduzetnika ostavile su nas bez daha, a mogu da tvrdim da naši nacionalni pobednici koji predstavljaju Srbiju na izboru za Svetskog Preduzetnika godine ostavljaju sve jači utisak na sudije, a čak su i ostali kandidati fascinirani njihovim pričama o uspehu, izazovima koje su prevazišli u vremenima ekonomskih blokada i sankcija. Izuzetno sam ponosan što mogu da kažem da će kompanija EY u Srbiji još jednu godinu za redom promovisati uspehe preduzetnika“, izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

„Izbor za EY Preduzetnika godine je projekat koji promoviše inovativnost, preduzetničku energiju, hrabrost i istrajnost, a upravo to su neke od ključnih vrednosti za koje se ProCredit banka od svog osnivanja do danas zalaže, podržava i podstiče. Upravo zbog toga, drago nam je da ćemo i ove godine aktivno učestvovati u ovom izboru i zajedno sa ostalim partnerima javnosti predstaviti domaće preduzeća koja osim velikog poslovnog i finansijskog uspeha krase i mnoge druge liderske vrednosti. Verujemo da će broj učesnika u ovogodišnjem konkursu nadmašiti prošlogodišnji izbor, kao i da će ovogodišnji konkurs još jednom biti ne samo potvrda činjenice da u Srbiji posluju izuzetno uspešne firme, već da će i ovogodišnji konkurs poslužiti kao inspiracija i podstrek mnogim drugim preduzetnicima i privrednicima da nastave sa inoviranjem i razvojem svog poslovanja, a sve poučeni iskustvom i preduzetničkom energijom najuspešnijih“, istakla je Svetlana Tolmačeva Dingarac, predsednik Izvršnog odbora ProCredit banke.

Podrška preduzetništvu jedan je od doprinosa kompanije EY stvaranju boljeg poslovnog okruženja što je ujedno i moto kompanije. Ovim programom, kompanija EY želi da doprinese afirmaciji najboljih srpskih preduzetnika i pruži im mogućnost da stanu rame uz rame sa najboljima iz celog sveta. Kao prva i jedina globalna nagrada ovog tipa, EY Preduzetnik godine dodeljuje se izuzetnim pojedincima koji grade i razvijaju uspešne, rastuće i dinamične kompanije.

Pročitajte i ovo...