Home VestiEkonomija CBS International: 2018. je bila godina izgradnje u Beogradu

CBS International: 2018. je bila godina izgradnje u Beogradu

by bifadmin

Po oceni CBS International, vodeće konsultantske kuće za nekretnine, trenutan broj gradilišta u Beogradu je značajno veći u odnosu na prethodnih pet godina, pa aktuelnu godinu po realizaciji najavljenih investicija možemo označiti kao izuzetno dobru. Tako će za dve godine, kada budu završeni projekti započeti u ovoj godini, Beograd dobiti svoj milioniti kvadrat novoizgrađenog modernog kancelarijskog prostora, a u ukupnom broju transakcija koje su realizovale agencije, CBS International učestvovao je sa 65 odsto.

Jednako kao u segmentu poslovnog, dvostruki rast u odnosu na trenutnu ponudu, očekuje se i u sektoru maloprodajnog prostora, budući da će glavni grad u naredne dve godine dobiti tri nova tržna centra, koja će omogućiti širenje već prisutnih, kao i dolazak drugih brendova.

Kada je reč o segmentu stambenih nekretnina i dalje je dominanta tri puta veća tražnja od ponude, zbog čega sve nove objekte prati veliko interesovanje tržišta, a CBS International je tokom poslednje tri godine u ovom segmentu ostvario prodaju stanova u vrednosti od 100 miliona evra.

Oslanjajući se na dobra iskustva brojnih internacionalnih investitora, velike svetske kompanije sve češće biraju upravo Srbiju za svoje poslovanje u SEE regionu, a kako ocenjuju stručnjaci CBS International, takav trend nastaviće se i u narednim godinama, te je za očekivati da će Beograd za kratko vreme ponudom i kvalitetom gradnje moći da konkuriše naprednim prestonicama u našem okruženju poput Budimpešte, Bratislave i Beča koje su znatno pre nas doživele transformaciju tržišta nekretnina.

CBS International će u poređenju saa istim periodom prošle godine, ostvariti rast prihoda od 10 odsto, zahvaljujući portfoliju od preko 1500 domaćih i internacionalnih klijenata. Na pragu dvanaeste godine poslovanja tokom kojih su u svojoj delatnosti apsolutni lider u našoj zemlji, ova kompanija posluje i na teriotoriji Makedonije i Crne Gore.

Pročitajte i ovo...