Home VestiEkonomija Izvozom pametnih proizvoda i usluga protiv odliva mozgova

Izvozom pametnih proizvoda i usluga protiv odliva mozgova

by bifadmin

U Naučno-tehnološkom parku Beograd tokom 2018. godine osnovano je 20 novih startap kompanija, a ukupan prihod svih članica Parka lane je iznosio oko 20 miliona evra.

Naučno-tehnološki park Beograd osnovan je 2015. u partnerstvu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, grada Beograda i Univerziteta u Beogradu, uz podršku Vlade Konfederacije Švajcarske. Do danas, u njemu je svoj dom našlo preko 70 tehnoloških kompanija, a samo u prošloj godini ih je osnovano dvadeset.

Dosadašnji izuzetni rezultati Naučno-tehnološkog parka Beograd pokazuju da se i te kako pokazala uspešnom strategija podrške domaćim naulnicima i inovatorima da se otisnu u preduzeničke vode, te da Srbija može da iskoristi svoju šansu u plasmanu inoavtivnih proizvoda i usluga.

Prilikom predstavljanja prošlogodišnjih rezultata Parka, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, istakao je da će do kraja 2019. biti završena izgradnja tehnološkog parka u Novom Sadu, kao i da je položen kamen temeljac za izgradnju tehnološkog parka u Nišu.

Pročitajte i ovo...