Home Promo Otvoren konkurs za Sakura stipendije koje dodeljuju kompanija JTI i Ambasada Japana

Otvoren konkurs za Sakura stipendije koje dodeljuju kompanija JTI i Ambasada Japana

by bifadmin

Osmu godinu zaredom kompanija Japan Tobacco International (JTI) u saradnji sa Ambasadom Japana, objavljuje konkurs za Sakura stipendije za radove u vezi sa Japanom namenjene svim radoznalim i ambicioznim studentima i istraživačima. Prijavljivanje na konkurs trajaće do 1. aprila 2019. godine, a pravo učešća imaju svi studenti osnovnih i postdiplomskih studija, kao i istraživači koji nisu zaposleni puno radno vreme.

Za učešće na konkursu potrebno je podneti predlog istraživačkog rada na temu u vezi sa Japanom, a iz oblasti društvenih i humanističkih nauka (ekonomije, prava, političkih nauka, filozofije, japanskog jezika i književnosti), kulture i umetnosti, kao i kaizen menadžmenta

Sakura stipendija dobila je ime po japanskom drvetu trešnje koje je poznato kao simbol sreće i prosperiteta. JTI i Ambasada Japana veruju da će upravo talentovani istraživači i studenti, kao što su dobitnici Sakura stipendije, doneti prosperitet Srbiji i doprineti promovisanju boljeg razumevanja između dva naroda.

Pročitajte i ovo...