Home VestiEkonomija Uskoro druga Konferencija o javno-privatnom partnerstvu

Uskoro druga Konferencija o javno-privatnom partnerstvu

by bifadmin

Druga srpska konferencija o javno-privatnom partnerstvu biće održana u Beogradu, u Hotelu Metropol Palace u sredu, 5. juna, 2019. godine.

Konferencija će se baviti izazovima u domenu infrastrukture i energetike i pitanjem kako inovacije u realizaciji projekata i tehnologiji mogu pomoći rešavanju tih izazova. Na konferenciji će se diskutovati o uspešno završenim JPP projektima, kao i novim projektima koji su započeli proces realizacije. Cilj ove konferencije je da ukaže na važnost koncepta javno-privatnog partnerstva koji je postao jedan od vodećih modela u svetu, da poveže investitore i stručnjake sa svim relevantnim državnim i finansijskim stejkolderima. Konferencija će pokriti ključne probleme u planiranju investicija kroz model javno-privatnog partnerstva, ukazati na najbolje JPP modele za infrastrukturno & energetsko snabdevanje i predočiti kako se upravlja rizicima u pomenutoj oblasti. Na konferenciji će prisustvovati najviši državni predstavnici, glavni preduzetnici, izvođači radova i pružaoci usluga u domenu javno-privatnog partnerstva.

Teme konferencije:

– Javno-privatno partnerstvo i planiranje investicija u infrastrukturu
– JPP modeli za infrastrukturno & energetsko snabdevanje
– Izgradnja uspešnog javno-privatnog partnerstva
– Ulaganja u projekte javno-privatnog partnerstva: Najbolje prakse
– Upravljanje rizicima za uspešan razvoj JPP projekata

Na konferenciji će govoriti eminentni stručnjaci iz sektora, i drugi zvaničnici, među kojima su Neđo Trninić, Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske; Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva; Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda i član Komisije za javno-privatno partnerstvo Republike Srbije; Stephen Ndegwa, šef kancelarije Svetske Banke u Srbiji; Dubravka Negre, direktor regionalnog predstavništva Evropske Investicione Banke (EIB) za Zapadni Balkan; Marcos Garcia Martinez, pomoćnik direktora za Zapadni Balkan Evropske banke za obnovu i razvoj; Andrijana Jovanović, zamenica predsednika Komisije za javno-privatno partnerstvo Republike Srbije; Vladimir Bešlagić, Partner, Deloitte Srbija; dr Jelena Gazivoda, senior partner advokatske kancelarije Janković Popović Mitić; Miloš Laković, partner advokatske kancelarije Moravčević Vojnović i partneri u saradnji sa Schoenherr; Anđelka Todorović, advokat advokatske kancelarije Miroslav Stojanović u saradnji sa Wolf Theiss; Ian Chorlton, ugovorni menadžer kompanije CESTRA iz Velike Britanije; Neno Kovačević, pomoćnik direktora kompanije IBI Group iz Kanade; Aleksandra Stanisavljević, specijalni savetnik generalnog direktora za koncesiju, Aerodrom Nikola Tesla Beograd i dr. Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, otvoriće konferenciju.

Pročitajte i ovo...