Home VestiEkonomija Električni bicikli su ekonomični, zdravi i ergonomični

Električni bicikli su ekonomični, zdravi i ergonomični

by bifadmin

Moderan život i loše životne navike definitivno negativno utiču na kvalitet života i vremenom mogu doneti mnogo zdravstvenih problema, ali i napraviti ozbiljan dizbalans organizma. Upravo zbog toga na vreme treba razmišljati o načinima kako život učiniti zdravijim, lepšim i kreativnijim.

Električni bicikli mogu pomoći zdravom životu, ali i više od toga, oni mogu doneti zabavu o kakvoj niste mogli ni da sanjate. Zapravo, eketrični bicikli danas predstavljaju jedno od najboljih i definitivno najpovoljnijih rešenja za prevoz. Jednostavni za upotrebu, laki za održvanje, sa neverovatno niskom cenom po pređenom kilometru – električni bicikli su budućnost gradskog prevoza i jedini način da se sa lakoćom i bez glavobolja zaobiđu gradske gužve.

Kompanija E Prime jedini je domaći proizvođač električnih bicikala i ime koje je za veoma kratko vreme steklo poverenje kupaca kako na nacionalnom terenu, tako i na regionalnim tržištima. Čelni ljudi ove kompanije u više navrata do sada su govorili o svim prednostima električnih bicikala posebno ističući ekonomičnost i minimalne zahteve oko održavanja. Iz njihove ponude mogu se izvući zaključci o veoma visokoj ekonomičnosti koju donose električni bicikli, kao i o tome da je reč o rešenjima koja zbog svoje ergonomije lako mogu da izbegnu sve prepreke na putu.

Deset ključnih prednosti električnih bicikala koje ističu iz kompanije E Prime, pored sjajnog odnosa cene i kvaliteta, su:

– U zavisnosti od cene struje i vremena kada se puni, elektični bicikl može da troši oko 5 dinara za pređenih 100km,
– Ista kilometraža sa električnim biciklom se prelazi bez bilo kakvih zamora,
– Sa električnim biciklima uzbrdice se lako savladavaju (29 brda koje ima Beograd više nisu velika prepreka uživanju u rekreativnoj vožnji bicikla),
– Električni bicikli ne podležu registraciji i obaveznom osiguranju,
– Za svega 1 do 3 sata električni bicikl je pun i spreman za nove avanture,
– Puni se na bilo kojoj kućnoj utičnici i donosi 0% emisije zagađenja,
– Baterija je mobilna tako da se može skinuti i puniti bilo gde bez da mora da bude vezana za bicikl,
– Održavanje i servis su veoma pristupačni (na primer: guma unutrašnja je oko 200 dinara, guma spoljna je oko 1000 dinara, a kočione pločice oko 500 dinara),
– Kao zaštitu od potencijalnih krađa (pored standardne mere zastite: lanci, sajle..) moguće je ugraditi alarm i GPS za praćenje sa sopstvenim napajanjem,
– U startu košta od 1200 EUR, ali sa današnjim kamatnim stopama može da košta oko 50 EUR mesečno, što je više nego prihvatljivo za svačiji džep.

Pročitajte i ovo...