Home Vesti Još dva dana su otvorene prijave za drugi ciklus programa „Dizajn HAB za premijum hranu“

Još dva dana su otvorene prijave za drugi ciklus programa „Dizajn HAB za premijum hranu“

by bifadmin

Otvoren je javni poziv za kompanije za ulazak u drugi ciklus programa „Dizajn hab za premijum hranu“ koji se realizuje saradnji sa 2 haba – BIPS Habom za premijum hranu i Desing Taste Centrom. Konkurs će biti otvoren do 5. juna 2019. godine.

Preduzetnicima u prehrambenoj industriji, sa idejama za inovativne proizvode, potrebna je podrška u razvoju proizvoda visoke vrednosti koji će biti u skladu sa trendovima na tržištu i potrebama potrošača. Kroz program podrške proizvodnji prehrambenih proizvoda vrhunskog kvaliteta, habovi će direktno pomagati malim i srednjim preduzećima da uđu na nova, maloprodajna i HoReCa ciljana tržišta koja pružaju priliku za uvećanje profita i rast proizvodnje.

USAID Projekat za konkurentnu privredu je prošle godine pokrenuo koncept podrške proizvodnji prehrambenih proizvoda visoke vrednosti kako bi podržao inovacije u srpskoj prehrambenoj industriji. Cilj ove inicijative je da omogući raznovrsniju ponudu proizvoda visoke vrednosti na domaćem i stranim tržištima.

Šesnaest proizvođača hrane će dobiti direktnu tehničku podršku habova kroz unapređenje tehnologije, dizajn proizvoda, pristup finansijama i marketing, kako bi razvili bolje dizajnirane i inovativne proizvode i povećali prodaju i izvoz.

Pročitajte i ovo...