Home Slajder Da li ste čuli za ovu kinesku aplikaciju?

Da li ste čuli za ovu kinesku aplikaciju?

by bifadmin

Kineska aplikacija TikTok, koja omogućuje snimanje kratkih video klipova, prestigla je Fejsbuk i Instagram i postala treća aplikacija po broju preuzimanja u svetu, piše portal Startit.rs.

Da li ste čuli za ovu kinesku aplikaciju? Prestigla je Fejsbuk, a popularnost joj raste i kod nas

TikTok je u prvom kvartalu 2019. preuzelo 188 miliona novih korisnika, pa se na listi najpopularnijih aplikacija našao odmah iza Messenger-a i WhatsApp-a, navodi Startit, pozivajući se na Sensor Tower.

Kako se navodi, aplikacija TikTok kineske kompanije ByteDance jedna je od najpopularnijuh društvenih mreža među osnovcima i srednjškolcima širom sveta, a u poslednje vreme beleži i porast korisnika među decom u Srbiji.

Podaci Sensor Tower-a pokazuju da je TikTok globalno instaliralo više od 1,1 milijarde korisnika preko App Store-a i Google Play-a i time zaradio oko 80 miliona dolara od kupovine. Na prvom mestu je po broju korisnika na App Store-u, a treća među korisnicima koji aplikacije preuzimaju preko Google Play-a.

TikTok omogućava korisnicima da objavljuju video klipove od 15 sekundi, kao i da spoje više njih u jednu celinu do jednog minuta. Uz pomoć različitih filtera i drugih funkcija koje ova aplikacija poseduje, korisnici su u mogućnosti da naprave svoje mini video spotove.

Ova platforma je popularnost stekla za kratko vreme, a vodeća je ne samo u Aziji, već i Sjednjenim Američkim Državama, a polako se širi i na Evropu, pa se tako u Nemačkoj na mesečnom nivou pregleda više od šest milijardi klipova.

Iako ova aplikacija kod nas još uvek nije doživela ekspanziju, prema istraživanju Pionira o stanju društvenih medija u Srbiji, ovu aplikaciju koristi tri odsto ispitanika, a predviđa se da će u narednom periodu ovaj broj nastaviti da raste, piše Startit.

Izvor: Nova ekonomija

Pročitajte i ovo...