Home VestiEkonomija United Grupa emituje obveznice u iznosu od 200 miliona evra

United Grupa emituje obveznice u iznosu od 200 miliona evra

by bifadmin

United Grupa (UG) objavila je emitovanje obveznica u iznosu od 200 miliona evra, po kamatnoj stopi od 4,875%. Obveznice dospevaju 2024. godine i prodate su po 3,5% većoj ceni od njihove nominalne vrednosti.

Prihod od obveznica će se koristiti za kupovinu i troškove kupovine mobilnog operatora Tele2 koji posluje u Hrvatskoj.

Ovo je inače treća ponuda obveznica sa najvišom postignutom cenom do sada. Uspeh emitovanih obveznica pokazuje veliko poverenje investitora, kupaca obveznica i većinskog vlasnika UG, BC Partners, u planove kompanije i njenu budućnost.

Preliminarni poslovni rezultati United Grupe za prvih pet meseci ove godine pokazuju dalji rast i ostvareni prihod od preko 300 miliona evra, što je za oko 70 miliona evra više u odnosu na isti period prošle godine. Od svog postojanja, United Grupa ostvaruje konstantan rast prihoda, a u narednih pet godina planira da poslove u regionu proširi ulaganjem više od 900 miliona evra u telekomunikacije i medije, što je za 200 miliona više od planova iz prošle godine.

United Grupa posluje u šest zemalja (kroz kompanije kao što su SBB, Telemach i United Media, i kanale kao što su Sport Klub, Nova TV i N1) i zapošljava 4.400 ljudi. Skoro 4 miliona usluga United Grupe koristi se mesečno u regionu i celom svetu, dok mreža pokriva skoro dva miliona domova. United Grupa je osnovana 2000. godine i vodeći je provajder telekomunikacionih i medijskih usluga u jugoistočnoj Evropi. Ima najširu mrežnu pokrivenost u regionu i korisnicima nudi najatraktivniji izbor TV sadržaja, od lokalnog do najboljeg sadržaja iz celog sveta. BC Partners je većinski vlasnik United Grupe.

Pročitajte i ovo...