Home VestiEkonomija Prodaje se zemljište na kojem se nalazi novobeogradski „buvljak“, početna cena 1,67 milijarda dinara

Prodaje se zemljište na kojem se nalazi novobeogradski „buvljak“, početna cena 1,67 milijarda dinara

by bifadmin

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda prodaje građevinsko zemljište u svojini Grada. Otuđuje se zemljište u delu Bloka 43 na Novom Beogradu, na uglu ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe, na lokaciji sadašnjeg Otvorenog tržnog centra („buvljaka“). Površine je 20.500 m2.

Kako su za eKapiju potvrdili u Direkciji, obaveza Grada je izmeštanje ovog tržnog centra sa sadašnje lokacije u naredne dve godine. Iz Gradskih pijaca tvrde da za sada nemaju nikakve zvanične informacije, te da će se obratiti javnosti kada se to promeni.

U oglasu se navodi i da je u ulicama Jurija Gagarina i Antifašističke borbe planirana rekonstrukcija hidrotehničke mreže.

Podsetimo, početkom prošle godine mediji su pisali da je gotovo izvesno da će biti smešten posle raskrsnice Jurija Gagarina i Dr Ivana Ribara, iza Bloka 45. Predviđana je izgradnja objekta površine 3,2 hektara, u kojem će biti 900 prodajnih mesta. Još ranije pisalo se o tome da je u planu pravi ritejl park, te da će u okviru kompleksa postojati i restorani i kafići. Ipak, radove su, osim lokacije, zakočile i finansije.

Kada je reč o oglasu, početni iznos cene je 1.676.983.025 dinara, a rok za podnošenje prijava je 15. avgust 2019. godine. Javno nadmetanje će biti održano dan kasnije.

Izvor: eKapija

Pročitajte i ovo...